Spröd Caesarsallad med kyckling

15 minuter
502 kcal

Caesarsallad är en säker vinnare och kan lagas på bara 15 minuter. Här serveras den med kyckling, tomat och parmesanost och toppas med läcker dressing.

Caesarsallad

NYTTIG CAESARSALLAD TILL MIDDAG Så här enkelt lagar du en nyttigare ceasarsallad

© wichmann+bendtsen

Caesarsallad med kyckling, tomat och parmesanost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g kycklingfilé
  • Extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 romansallad
  • 6 körsbärstomater
  • Parmesanost

Dressing

  • 1 dl kvarg
  • 2 msk majonnäs
  • 1 ansjovisfilé eller lite ansjovispasta på tub
  • 2 msk parmesanost, finriven
  • 1 citron, saften

Så gör du Caesarsallad

  • Pensla kycklingfiléerna med olja och grilla eller stek dem. Krydda med salt och peppar och skär i munsbitar.

  • Skär salladen i långa strimlor.

  • Dela tomaterna på mitten och hyvla av tunna bitar parmesanost.

  • Blanda ihop dressingen. Lägg upp salladen på två tallrikar, ringla dressing över och toppa med kyckling, tomater och parmesanost.