Sallad med matvete, kyckling och syltad rödlök

30 minuter
604 kcal

Vi ger dig ett gott och snabbt recept för de dagar du måste jonglera med barn och jobb, eller bara hellre vill spendera tiden på något annat än att röra i grytorna. Testa den här goda salladen med kyckling!

Sallad med matvete, kyckling och syltad rödlök

DEN HÄR SOMRIGA SALLADEN MED KYCKLING – är också perfekt som fyllning i wraps.

© wichmann+bendtsen

Sallad med matvete, kyckling och syltad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Syltad rödlök:

  • 2 rödlök
  • 1 dl ättika
  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker

Sallad:

  • 100 g matvete
  • Havssalt
  • 250 g kyckling
  • Olja till stekning
  • Svartpeppar, nymalen
  • 100 g gröna bönor
  • 1 romansallad
  • 150 g blomkål
  • 80 g fetaost

Dressing:

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk akaciahonung
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Skiva löken fint.
  • Koka upp ättika, vatten och socker snabbt. Lägg löken i en burk och häll ättikan över. Lägg på lock.
  • Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten och häll av i en sil.
  • Stek kycklingen i olja i 5 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  • Koka bönorna i ca 1 min, och skölj i kallt vatten.
  • Skär salladen i grova bitar och plocka blomkålen i mindre buketter. Vänd med bönor, lite av den syltade rödlöken, fetaost och lite salt och peppar. Lägg upp i en stor skål.
  • Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
  • Fördela dressingen på salladen och toppa med kyckling

TIPS! Du kan använda färsk rödlök om du inte har hunnit göra någon inlagd.


Newsletter background