Caesarsallad med brysselkål med kikärtskrutonger

30 minuter
406 kcal

Denna alternativa version av den klassiska ceasarsalladen är både spännande och full av smak. Brödkrutongerna ersätts med spröda kikärter, som ökar proteininnehållet väsentligt. Vill du göra en middag utan kött så är den här brysselkåls-ceasarsalladen perfekt. Smaklig måltid!

Ceasarsallad med brysselkål

GRÖN OCH KRIPSIG BRYSSELKÅLS-CEASARSALLAD Uppdatera den klassiska ceasarsalladen med det här receptet, som är utan kyckling men fortfarande full av proteiner.

© wichmann+bendtsen

Brysselkåls-ceasarsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g brysselkål (kan ersättas med t ex spetskål)
  • ½ avokado
  • 1 salladslök
  • ½ äpple
  • 2 msk parmesanost, riven

Krutonger

  • 120 g kikärter, på burk
  • ½ msk extra jungfruolja
  • 1 tsk kryddor, t ex rosmarin, timjan, oregano eller basilika
  • ½ tsk havssalt
  • tsk vitlökspulver

Dressing

  • 4 msk kvarg eller grekisk yoghurt
  • ½ ekologisk citron, saft och finrivet skal
  • 1 msk extra jungfruolja
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 2 msk parmesanost, riven
  • ¼ tsk dijonsenap
  • ½ msk akaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du vegetarisk ceasarsallad

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skölj kikärterna. Fördela dem på en ren kökshandduk och torka dem försiktigt. Häll över dem i en skål med olivolja och blanda dem tills kikärterna är täckta av oljan. Tillsätt valfria kryddor och blanda noga igen, tills kikärterna är helt täckta. Fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper och baka dem i ca 25 min, eller tills de är spröda.
  • Släng de yttersta bladen av brysselkålen och skär resten i fina skivor. Skär avokado och salladslök i fina skivor, och äpplet i tärningar.
  • Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg upp brysselkålen med avokado, äpple, salladslök, riven parmesanost och kikärtskrutonger på toppen. Servera dressingen vid sidan av.