Brysselkåls-ceasarsallad
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Tid totalt: 45 minuter
INGREDIENSER
200 g brysselkål (kan ersättas med t ex spetskål)
½ avokado
1 salladslök
½ äpple
2 msk parmesanost, riven
Krutonger
120 g kikärter, på burk
½ msk extra jungfruolja
1 tsk kryddor, t ex rosmarin, timjan, oregano eller basilika
½ tsk havssalt
¹∕³ tsk vitlökspulver
Dressing
4 msk kvarg eller grekisk yoghurt
½ ekologisk citron, saft och finrivet skal
1 msk extra jungfruolja
½ tsk vitlökspulver
2 msk parmesanost, riven
¼ tsk dijonsenap
½ msk akaciahonung
Havssalt
Svartpeppar, nymalen
Så här gör du vegetarisk ceasarsallad
Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj kikärterna. Fördela dem på en ren kökshandduk och torka dem försiktigt. Häll över dem i en skål med olivolja och blanda dem tills kikärterna är täckta av oljan. Tillsätt valfria kryddor och blanda noga igen, tills kikärterna är helt täckta. Fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper och baka dem i ca 30 min, eller tills de är spröda.
- Släng de yttersta bladen av brysselkålen och skär resten i fina skivor. Skär avokado och salladslök i fina skivor, och äpplet i tärningar.
- Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaksätt med salt och peppar.
- Lägg upp brysselkålen med avokado, äpple, salladslök, riven parmesanost och kikärtskrutonger på toppen. Servera dressingen vid sidan av.
Näringsinnehåll per person i caesarsallad:
Energi: 406 kcal
Protein: 20 g
Fett: 22 g
Kolhydrat: 38 g
Kostfiber: 10 g