Caesarsallad

I FORMs caesarsallad innehåller 30 procent färre kalorier än den klassiska versionen.

4 april 2009 av I FORM-redaktionen

Caesarsallad

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

75 g romansallad (eller hjärtsallad)

50 g gröna kålblad (små, späda blad av rosenkål eller strimlad spetskål)

60 g grovt speltbröd i tärningar

1 tsk äppelcidervinäger

1 vitlöksklyfta

½ hårdkokt ägg

Saft av ½ citron

Salt och peppar

Worcestersås

3 droppar valnötsolja

100 g grillad kycklingfilé

15 g valnötter

15 g parmesanost (17%) i flagor

Tillagning

Skölj sallad och kål och dela salladen i mindre, men inte för små, bitar. Snitta kålen fint. Låt sallad och kål droppa av på en handduk. Halvera vitlöksklyftan och gnid in brödbitarna med den ena halvan och vänd den i vinäger. Sätt in brödet i ugnen på 200 grader i 7-10 minuter tills det är sprött.

Grillstek kycklingen. Vispa ägg, den andra halvan vitlöksklyfta, citronsaft, Worcestersås och olja till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner salladsbladen i dressingen och lägg kycklingbitar, valnötter och parmesanost på. Strö på de spröda krutongerna i sista stund, så att de inte blir mjuka.

Fördelar per portion

Energi: 546 kcal

Protein: 41 g

Fett: 25 g

Kolhydrat: 45 g

Kostfiber: 7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar