Caesarsallad

I FORMs caesarsallad innehåller 30 procent färre kalorier än den klassiska versionen.

4 april 2009 av I FORM

1 person

75 g romansallad (eller hjärtsallad)
50 g gröna kålblad (små, späda blad av rosenkål eller strimlad spetskål)
60 g grovt speltbröd i tärningar
1 tsk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
½ hårdkokt ägg
Saft av ½ citron
Salt och peppar
Worcestersås
3 droppar valnötsolja
100 g grillad kycklingfilé
15 g valnötter
15 g parmesanost (17%) i flagor

Tillagning

Skölj sallad och kål och dela salladen i mindre, men inte för små, bitar. Snitta kålen fint. Låt sallad och kål droppa av på en handduk. Halvera vitlöksklyftan och gnid in brödbitarna med den ena halvan och vänd den i vinäger. Sätt in brödet i ugnen på 200 grader i 7-10 minuter tills det är sprött.

Grillstek kycklingen. Vispa ägg, den andra halvan vitlöksklyfta, citronsaft, Worcestersås och olja till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner salladsbladen i dressingen och lägg kycklingbitar, valnötter och parmesanost på. Strö på de spröda krutongerna i sista stund, så att de inte blir mjuka.













* En normal caesarsallad äts ofta som tillbehör medan I FORMs sallad är en hel måltid.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar