100
g
gröna kålblad (små, späda blad av rosenkål eller strimlad spetskål)
120
g
grovt speltbröd i tärningar
2
tsk
äppelcidervinäger
2
vitlöksklyfta
1
hårdkokt ägg
Saft av ½ citron
Salt och peppar
Worcestersås
6
droppar valnötsolja
200
g
grillad kycklingfilé
30
g
valnötter
30
g
parmesanost (17%) i flagor
Tillagning
Skölj sallad och kål och dela salladen i mindre, men inte för små, bitar. Snitta kålen fint. Låt sallad och kål droppa av på en handduk. Halvera vitlöksklyftan och gnid in brödbitarna med den ena halvan och vänd den i vinäger. Sätt in brödet i ugnen på 200 grader i 7-10 minuter tills det är sprött.
Grillstek kycklingen. Vispa ägg, den andra halvan vitlöksklyfta, citronsaft, Worcestersås och olja till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner salladsbladen i dressingen och lägg kycklingbitar, valnötter och parmesanost på. Strö på de spröda krutongerna i sista stund, så att de inte blir mjuka.