Caesarsallad

30 minuter
546 kcal

I FORMs caesarsallad innehåller 30 procent färre kalorier än den klassiska versionen.

Caesarsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 150 g romansallad (eller hjärtsallad)
  • 100 g gröna kålblad (små, späda blad av rosenkål eller strimlad spetskål)
  • 120 g grovt speltbröd i tärningar
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 hårdkokt ägg
  • Saft av ½ citron
  • Salt och peppar
  • Worcestersås
  • 6 droppar valnötsolja
  • 200 g grillad kycklingfilé
  • 30 g valnötter
  • 30 g parmesanost (17%) i flagor

Tillagning

Skölj sallad och kål och dela salladen i mindre, men inte för små, bitar. Snitta kålen fint. Låt sallad och kål droppa av på en handduk. Halvera vitlöksklyftan och gnid in brödbitarna med den ena halvan och vänd den i vinäger. Sätt in brödet i ugnen på 200 grader i 7-10 minuter tills det är sprött.

Grillstek kycklingen. Vispa ägg, den andra halvan vitlöksklyfta, citronsaft, Worcestersås och olja till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner salladsbladen i dressingen och lägg kycklingbitar, valnötter och parmesanost på. Strö på de spröda krutongerna i sista stund, så att de inte blir mjuka.