Vad hjälper mot rastlösa ben?

Många lider av rastlösa ben när de ligger i sängen på kvällen och försöker komma till ro. Är du en av dem har du kommit till rätt ställe. Vi har nämligen samlat fyra goda råd som hjälper mot rastlösa ben.

Kvinna i sängen, rastlösa ben

RASTLÖSA BEN Arghh ... Lider du också av rastlösa ben? Då finns det hjälp att hämta här.

© iStock

Vad beror rastlösa ben på?

Det är många som besväras av en varm, stickande, svidande, brännande och kanske också smärtande känsla i benen – särskilt när man ligger i sängen på kvällen och försöker komma till ro. För de flesta är det något som man dras med i perioder. Det finns ingen entydig förklaring på den här oron och därför heller ingen patentlösning, men förhoppningsvis kan något av de här råden hjälpa dig.

4 goda råd mot rastlösa ben

Skippa kaffet

Du kanske häller i dig en hel del kaffe under en dag på kontoret. Testa att skippa det – och göra detsamma med rökning och alkohol. Det kan vara orsakerna för vissa, men inte för alla.

Rör på dig

Apropå kontor: En stillasittande livsstil förvärrar tendensen till rastlösa ben och därför kan det hjälpa att röra på sig under dagen, till exempel att gå och cykla mycket – och självklart träna regelbundet.

Läs också: Så enkelt får du en sundare arbetsplats

Massera musklerna

Erfarenhet visar att det hjälper att stretcha och massera benmusklerna innan du lägger dig.

Ät kosttillskott

Prova eventuellt med naturläkemedlet hästkastanj. En del har goda erfarenheter av ett dagligt tillskott på 200 mg magnesium. Järnbrist kan också vara en förklaring, men kolla upp det med en läkare innan du börjar äta järntillskott.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background