Kalkongryta med paprika och potatismos med rotfrukter

30 minuter
649 kcal

Nyttig och näringsrik vardagsrätt som är klar på en halvtimme. Vi vågar ge tom tallrik-garanti.

Kalkongryta med paprika och potatismos med rotfrukter

LÄNGTAR DU EFTER NÅGOT VÄRMANDE? – Prova en god gryta med potatismos. Så gott!

© wichmann+bendtsen

Kalkongryta med paprika och potatismos med rotfrukter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g tärnad kalkon
  • 1 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 1½ tsk extra virgin olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 5 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1½ dl kaffegrädde, 9 %
  • 300 g broccoli

Rotfruktsmos:

  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 potatisar
  • ½ msk smör
  • ½ dl mjölk
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Skär paprika och lök i tärningar.
  • Stek köttet i en varm kastrull med olja. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt paprika och lök och stek i en minut.
  • Häll i vatten och buljong. Låt sjuda i 15-20 min.
  • Skär skalade morötter, palsternackor och potatis i tärningar och koka i cirka 20 min.
  • Ånga broccoli i buketter.
  • Mosa de kokta rotfrukterna med smör, mjölk, salt och peppar.
  • Rör ut majsstärkelse i grädden och vänd ner i grytan.
  • Servera rotfruktsmos med kalkonggryta och broccoli.

Tips! Moset kan också göras av rotselleri och potatis. Du kan också byta ut moset helt mot t ex ugnsbakad potatis och rotfrukter.

Tips! På jakt efter fler grönsaker? Du kan göra såsen med krossade tomater istället för buljong.