Kalkongryta med paprika och potatismos med rotfrukter

30 minuter
649 kcal

Nyttig och näringsrik vardagsrätt som är klar på en halvtimme. Vi vågar ge tom tallrik-garanti.

Kalkongryta med paprika och potatismos med rotfrukter

LÄNGTAR DU EFTER NÅGOT VÄRMANDE? – Prova en god gryta med potatismos. Så gott!

© wichmann+bendtsen

Kalkongryta med paprika och potatismos med rotfrukter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g tärnad kalkon
  • 1 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 1½ tsk extra virgin olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 5 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1½ dl kaffegrädde, 9 %
  • 300 g broccoli

Rotfruktsmos:

  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 potatisar
  • ½ msk smör
  • ½ dl mjölk
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Skär paprika och lök i tärningar.
  • Stek köttet i en varm kastrull med olja. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt paprika och lök och stek i en minut.
  • Häll i vatten och buljong. Låt sjuda i 15-20 min.
  • Skär skalade morötter, palsternackor och potatis i tärningar och koka i cirka 20 min.
  • Ånga broccoli i buketter.
  • Mosa de kokta rotfrukterna med smör, mjölk, salt och peppar.
  • Rör ut majsstärkelse i grädden och vänd ner i grytan.
  • Servera rotfruktsmos med kalkonggryta och broccoli.

Tips! Moset kan också göras av rotselleri och potatis. Du kan också byta ut moset helt mot t ex ugnsbakad potatis och rotfrukter.

Tips! På jakt efter fler grönsaker? Du kan göra såsen med krossade tomater istället för buljong.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background