Spenatvåfflor med räkor och sallad

20 minuter
549 kcal

Är du också ett fan av våfflor? Med lite spenat, några räkor och en näve sallad har du en ursäkt för att äta godsakerna även till middag. Smaklig måltid!

Spenatvåfflor med räkor och sallad

VÅFFLOR TILL MIDDAG? – Absolut!

© wichmann+bendtsen

Spenatvåfflor med räkor och sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 ägg
  • ½ dl lättmjölk
  • 150 g frusen, tinad spenat
  • 50 g fullkornsmjöl‌, t ex grahamsmjöl
  • ½ tsk ‌bakpulver‌
  • ½ tsk havssalt‌
  • Svartpeppar, nymalen
  • Lite extra virgin olivolja
  • 300 g ‌räkor

Dressing‌:

  • 1½ dl grekisk ‌yoghurt‌
  • 1 msk dill
  • 1 tsk ‌dijon‌senap‌
  • 1 msk ‌citronsaft‌
  • 1 nypa havssalt‌
  • Svartpeppar, nymalen

Sallad

  • 2 stor‌a morötter
  • ½ ‌gurk‌a
  • 1 näve ‌machesallad
  • 1 granatäpple

Så här gör du

  • Mixa ägg, mjölk, spenat, mjöl, bakpulver, salt och peppar. Smeten ska vara helt jämn.
  • Pensla ett uppvärmt våffeljärn med lite olja på ytan. Häll sedan upp smeten så det blir totalt fyra våfflor. Grädda tills våfflorna släpps från järnet.
  • Rör ihop en dressing av grekisk yoghurt, hackad dill, senap, salt och peppar.
  • Skär morot och gurka i långa strimlor. Vänd med sallad och granatäppelkärnor till en blandsallad.
  • Lägg upp räkor och dressing på de färdiggräddade våfflorna. Toppa ev med lite färsk dill och salt och peppar. Servera salladen till.

Tips! Du kan använda havregryn istället för fullkornsmjöl i smeten.

Tips! Våfflorna kan hålla sig ett par dagar i kylskåpet och kan även frysas ner om du väljer att göra en rejäl portion när du ändå är igång.