Lax i ugn med grönsaksstavar och hummus

20 minuter
413 kcal

Det sägs att vi ska äta fisk ett par gånger i veckan. Med det här goda laxreceptet är du på god väg.

Lax i ugn med grönsaksstavar och hummus

PÅ SOMMAREN – är det också väldigt gott att grilla laxen med skinnsidan neråt.

© wichmann+bendtsen

Lax i ugn med grönsaksstavar och hummus

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 laxfiléer a cirka 100 g
  • ½ citron, saften
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 dl hummus
  • Bladselleri
  • Gurka
  • Morot
  • Paprika

Så här gör du

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Lägg lax på bakplåtspapper, pressa citron över och salta och peppra.
  • Baka i ugnen i 15 min.
  • Skär stavar av grönsakerna. Servera till lax och hummus.

TIPS! Variera plockgrönsakerna med godsaker i säsong, t ex solmogna tomater på sommaren och rotfrukter på vintern.