Spenatpannkaka med rökt lax och citrusdressing

15 minuter
400 kcal

Grön favorit med få kalorier! Spenatpannkaka med rökt lax blir en säker hit på din middagstallrik.

Grön favorit med få kalorier och kolhydrater.

Spenatpannkaka med rökt lax och citrusdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 4 ägg
  • 2 stor näve spenat
  • 2 tsk fiberhusk
  • ½ tsk havssalt
  • 1 tsk kokosolja till stekning

Fyllning

  • 100 g rökt lax
  • 2 näve salladsblad
  • 2 näve groddar

Dressing

  • ½ ekocitron (saft och skal)
  • ½ ekoapelsin (saft och skal)
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk senap
  • 2 tsk färskhackad dill
  • 2 tsk vatten
  • 2 knivsudd stevia
  • Havssalt och nymalen peppar

Gör så här

  • Bryn spenaten i pannan i fem minuter. Lägg sedan spenat och ägg i en mixer och kör till en jämn smet.
  • Tillsätt fiberhusk och salt. Stek i kokosolja på svag värme i fem till sju minuter. Vänd efter halva tiden.
  • Skaka samman ingredienserna till dressingen.
  • Servera med lax och grönt.