Proteinpannkakor med havregryn och keso

20 minuter
196 kcal

Man ser det inte om man inte vet det, men de är fulla av protein och fibrer – och därmed mättnad.

Stapel med pannkakor med bär på toppen

FIBRER OCH PROTEIN ser till att de här pannkakorna mättar bra och länge.

© wichmann+bendtsen

Proteinpannkakor med havregryn och keso

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ägg
  • 75 g keso
  • 50 g havregryn
  • ½ msk akaciahonung
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk bakpulver

Gör så här

  • Mixa alla ingredienser till en slät pannkakssmet. Låt smeten vila i 5 minuter.
  • Stek pannkakorna på medelvärme.
  • Servera med dina favorit-toppingar, t ex vaniljkvarg och färska bär.

TIPS

  • Späd ut med lite mjölk om smeten blir för tjock.
  • Gör en stor sats. Pannkakorna kan förvaras i kylen eller frysen och kan enkelt värmas upp i ugnen eller micron.
  • Mjölfria pannkakor måste vändas lite mer försiktigt för att undvika att gå sönder.
  • De är så goda att de lätt kan ätas till efterrätt, till exempel med Nutella och skivad banan eller med glass och sylt.