Coleslaw med spetskål

20 minuter
181 kcal

Hur gör man coleslaw? Följ det här receptet och du kommer garanterat att lyckas. Perfekt till exempelvis hot wings eller pulled pork. Låt salladen dra åt sig smakerna i god tid före måltiden.

Coleslaw

COLESLAW – Du får massor av A- och C-vitamin med den här goda sommarsalladen.

© wichmann+bendtsen

Coleslaw med spetskål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g spetskål
  • 75 g morot

Dressing:

  • 1 dl creme fraiche
  • 25 g majonäs
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • ½ krm dijonsenap
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Skär kålen fint och riv morötterna.
  • Rör ihop ingredienserna och vänd ner grönsakerna.

TIPS Du kan göra en dubbel sats och förvara dressingen och grönsakerna i separata behållare i kylen. Då har du en riktigt enkel sallad för en hektisk dag.

TIPS Börja med att hälla 2/3 av dressingen över grönsakerna så att du kan bedöma hur krämig du vill att din coleslaw ska vara.