Bakad sötpotatis med coleslaw

70 minuter
390 kcal

Spröd utanpå – krämig inuti. De här goda sötpotatisarna, fyllda med barbecuekyckling är otroliga!

Bakad sötpotatis med coleslaw

BAKAD SÖTPOTATIS Lyckas med middagen med den här receptet.

© wichmann+bendtsen

Bakad sötpotatis med fyllning, coleslaw och dressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Coleslaw:

  • 125 g kål, t ex vitkål, rödkål och grönkål
  • 1 morötter

Dressing:

  • ½ fett liten vitlöksklyfta
  • ¾ dl kvarg eller grekisk yoghurt
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ½ msk akaciahonung eller lönnsirap
  • ¼ tsk havssalt
  • Lite svartpeppar, nymalen

Sötpotatis:

  • 2 mellanstora sötpotatisar
  • 1 kycklingfiléer
  • ¾ dl barbecuesås
  • 2 msk creme fraiche, 9 %
  • ½ vårlök

Så gör du

  • Skär och riv kål och morötter.
  • Pressa vitlöken och vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Vänd i morötter och kål. Låt din coleslaw dra 1 timme i kylskåpet.
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Stick hål i sötpotatisen med en gaffel, och baka i cirka 40 min tills den är genombakad.
  • Koka kycklingen och dra isär köttet. Vänd i barbecuesåsen.
  • Skär ett kryss i de bakade sötpotatisen och lägg i kycklingfyllningen. Toppa med creme fraiche och finskuren vårlök. Servera med coleslaw.

TIPS Har du gott om tid kan du vända kycklingen i barbecuesåsen och baka den i en ugnsfast form vid 115 grader i 3 timmar, och sedan dra isär köttet med två gafflar.

TIPS Om det blir mat över är den bakade sötpotatisen perfekt i en bowl med quinoa, grönsaker, örter och knapriga mandlar.