Ingefära – den lindrande och antiinflammatoriska roten
Den lille roten med de stora fördelarna. Ingefära har en speciell smak, men den är värd att äta om du lider av ledsmärtor eller åksjuka.
Den lille roten med de stora fördelarna. Ingefära har en speciell smak, men den är värd att äta om du lider av ledsmärtor eller åksjuka.
Lider du av ledsmärtor? Då kan det vara en bra idé att öka intaget av ingefära. Roten innehåller gingeroler som kan motverka den inflammation som uppstår vid bland annat artros. Även vid åksjuka har man kunnat se att ingefära har en lindrande effekt.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
I de flesta studier har man använt kapslar med torkad ingefära, oftast i storleksordningen 1–1,5 gram. Mer är dock inte nödvändigtvis bättre. Vissa forskare avråder från intag av mer än 3–4 gram ingefära per dag, medan andra sätter gränsen vid 10–15 gram.
LÄS OCKSÅ: Vilken är effekten av ginseng?
LÄS OCKSÅ: Antiinflammatorisk kost – så här ska du äta