Ingefära – den lindrande och antiinflammatoriska roten

Den lille roten med de stora fördelarna. Ingefära har en speciell smak, men den är värd att äta om du lider av ledsmärtor eller åksjuka.

Ingefärskapslar

MED ELLER UTAN SKAL? Om du köper ekologisk ingefära kan du lugnt äta skalet.

Ingefära

Vem är det bra för?

Lider du av ledsmärtor? Då kan det vara en bra idé att öka intaget av ingefära. Roten innehåller gingeroler som kan motverka den inflammation som uppstår vid bland annat artros. Även vid åksjuka har man kunnat se att ingefära har en lindrande effekt.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Hur mycket ska jag äta?

I de flesta studier har man använt kapslar med torkad ingefära, oftast i storleksordningen 1–1,5 gram. Mer är dock inte nödvändigtvis bättre. Vissa forskare avråder från intag av mer än 3–4 gram ingefära per dag, medan andra sätter gränsen vid 10–15 gram.

LÄS OCKSÅ: Vilken är effekten av ginseng?

Vilka matvaror och hur?

  • Väljer du att äta din ingefära färsk motsvarar 3–5 gram ungefär 1–1,5 gram torkad ingefära.

LÄS OCKSÅ: Antiinflammatorisk kost – så här ska du äta