Vecka 5 • Kostplan 1500 kcal

Veckoplanen är till för dig som äter I FORM kostplan 1500 kcal och vill ha förslag på vad du kan äta till alla måltider. Om du följer den behöver du inte hitta på egna måltider och du kommer att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

Kostplan 1500 kcal vecka 5 – Spetskåls-wraps

Du har kommit till vecka 5 i din I FORM kostplan 1500 kcal.

Här hittar du förslag på veckans alla måltider, så att du kan spara tid och pengar och undvika panik när du handlar i snabbköpet.

Istället kan du fokusera din energi på att träna, hacka grönsaker och sedan luta dig tillbaka och njuta av frukten av ditt arbete.

Som alltid kan du följa veckoplaneringen till punkt och pricka eller använda den för enskilda måltider och sedan sätta ihop de andra utifrån den grönsaks-, protein- och fettlista som hör till din I FORM Kostplan 1500 kcal.

Ha så trevligt med veckans kostplan!

Veckans kostplan


Klicka på plustecknet för att se vad du kan äta varje dag (+)

Vecka 5 • 1500 kcal om dagen

MÅNDAG

Kostplan, frukost – Greenie
© wichmann+bendtsen

MÅNDAG

Frukost

Greenie (se foto ↑) gjord på

  • 1 handfull spenat
  • Ett par frysta broccolibuketter
  • 1 msk frysta edamamebönor
  • 1 dl juice
  • ½ banan
  • 1 medjool-dadel
  • Isvatten
  • Eventuellt 1 tsk jordnötssmör

Lunch

  • ½ tallrik gurka och paprika skurna i stavar
  • Lägg till 1 grillad kycklingfilé toppad med 1 dl keso blandad med söt chilisås
  • Toppa med färsk chili och salladslök

– eller följ vårt recept:
Sallad med spetskål och rostade kikärtor
(15 minuter • 435 kcal)

Middag

  • Stuvning med ca 110 g nötfärs, konserverade tomater, lök, morötter, persilja, vitlök, spenat och massor av kryddor
  • Servera med 1 dl spagetti blandat med strimlad zucchini
  • Toppa med 6 msk riven ost

– eller följ vårt recept:
Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon
(30 minuter • 545 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • 1 dl spagetti (kan serveras till middagen)
  • Alternativt ½ fullkornsfralla

TISDAG

Kostplan, middag – Burgar-meny med färre kalorier
© wichmann+bendtsen

TISDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 näve pekannötter
  • 1 äpple

Lunch

  • 1 stor portion spetskål med wokad broccolini
  • Toppa med 15 cashewnötter och 2½ dl rostad tofu
  • Dressing av 1 msk olja + citronsaft

– eller följ vårt recept:
Spenatsallad med rökt lax
(15 minuter • 447 kcal)

Middag

  • 250 g ugnsbakad sejfilé
  • Stor portion rårivna morötter med citronsaft
  • Serveras med 1 dl pärlkorn och 1 dl riven parmesan

– eller följ vårt recept:
Burgar-meny med färre kalorier (se foto ↑)
(15 minuter • 636 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • ½ avokado med räkor (avnjut gärna till lunchen)

ONSDAG

Kostplan, frukost – Havregrynsgröt
© wichmann+bendtsen

ONSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft Havregrynsgröt (se foto ↑) gjorda på 1 dl gryn och vatten
  • 1 näve nötter eller mandel
  • 1 näve bär

Lunch

Sallad gjord på

  • 1½ dl svarta linser
  • Gurka i skivor
  • Halverade tomater
  • 2 msk smulad fetaost
  • 5 oliver
  • Dressing av 1 tsk olja med 1 klyfta krossad vitlök

– eller följ vårt recept:
Inbakad korv med plockgrönsaker
(30 minuter • 383 kcal)

Middag

Daal gjord av:

  • 1 burk krossade tomater
  • 1½ dl röda linser
  • Ingefära, vitlök och morötter
  • Serveras med 1 naanbröd
  • 1 näve hackad saltad mandel

– eller följ vårt recept:
Blomkåls-couscous med kryddig kyckling
(20 minuter • 644 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

1 bananpannkaka gjord av:

  • 1 liten banan
  • 1 ägg
  • 1 msk havregryn
  • Lite kardemumma

TORSDAG

Kostplan, lunch – Gurkbåtar med äggsallad
© wichmann+bendtsen

TORSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 näve blåbär
  • 1 näve mandlar

Lunch

  • 1 skivad kycklingkorv stekt med paprika och svamp
  • Strö över 1 dl parmesanost

– eller följ vårt recept:
Gurkbåtar med äggsallad (se foto ↑)
(30 minuter • 428 kcal)

Middag

  • 5 skivor tärnad kalkonbacon
  • Ca 60 g stekt nötfärs
  • 1½ dl ugnsbakad fullkornspasta med hackad tomat, riven selleri och morot
  • 1 dl parmesanost

– eller följ vårt recept:
Wraps av spetskål med blomkålsbiffar
(30 minuter • 586 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • 2 små rutor av mörk choklad

FREDAG

Kostplan, lunch – Sallad med tonfisk
© wichmann+bendtsen

FREDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1½ dl havregryn med 2-3 dl lättmjölk
  • 1 kiwi

Lunch

  • 1 stor portion finstrimlad vitkål och morot stekt med 2 msk chilisås
  • 10 skivor rostat kalkonbacon
  • 15 salta mandlar

– eller följ vårt recept:
Sallad med tonfisk och oliver (se foto ↑)
(20 minuter • 372 kcal)

Middag

  • 1 stor portion spenat med 1 tärnat äpple + 4 msk rostade pumpafrön + 1 dl edamamebönor + citron- eller limesaft
  • Serveras med 2 falafel

– eller följ vårt recept:
Bakad torsk med matvete och bönpommes
(30 minuter • 566 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

1 smoothie gjord av:

  • 2½ dl minimjölk
  • ½ banan
  • Vaniljpulver
  • Isbitar
  • 1 liten näve bär

LÖRDAG

Kostplan, frukost – Omelett
© wichmann+bendtsen

LÖRDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft

Omelett (se foto ↑) bestående av

  • 2 stora ägg
  • 1 skvätt lättmjölk
  • 1 handfull spenat
  • Stek i lite olivolja
  • Servera med färska tomater

Lunch

  • 4 skivor stekt torskrom med 3 msk remouladsås
  • Stor portion spetskål

– eller följ vårt recept:
Kalkonspett med kålsallad
(15 minuter • 410 kcal)

Middag

Wok av:

  • Snabbstekt broccoli
  • Salladslök och vitlök
  • Ca 150 g oxfilé i strimlor
  • 2 msk sesamfrön
  • Sojasås
  • 2 msk söt chilisås
  • Servera med 1 dl ris

– eller följ vårt recept:
Krämig tomatsoppa med rostade pumpafrön
(25 minuter • 604 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • 1 dl ris (kan serveras till middagen)
  • Alternativt 1 skiva rostad fullkornstoast med skinka + paprika

SÖNDAG

Kostplan, lunch – Broccolivåffla med skinka och ost
© wichmann+bendtsen

SÖNDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft

1 pannkaka gjord av:

  • 1 banan
  • 1 stort ägg
  • 1 msk havregryn
  • Stek i lite olja
  • Toppa med 1-2 msk kvarg och några jordgubbar

Lunch

  • 1 stor portion fräsch sallad
  • Toppa med 300 g räkor blandade med 1½ msk majonnäs + tärnad rödlök och dill

– eller följ vårt recept:
Broccolivåffla med skinka (se foto ↑)
(15 minuter • 410 kcal)

Middag

  • 1 bit ugnsbakad laxfilé
  • Rösti av riven morot, potatis och ägg stekt i smör
  • Serveras med en stor portion vitkål i olja

– eller följ vårt recept:
Blomkålscurry med linser
(30 minuter • 611 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • Morötter
  • Dipp av 1½ dl grekisk yoghurt blandad med lite ketchup, paprika, vitlök, salt och peppa