Vecka 1 • Kostplan 1500 kcal

Veckoplanen är till för dig som äter I FORM kostplan 1500 kcal och vill ha förslag på vad du kan äta till alla måltider. Om du följer den behöver du inte hitta på egna måltider och du kommer att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

Kostplan 1500 kcal vecka 1 – våfflor på menyn

Välkommen till den första veckan i din I FORM kostplan 1500 kcal. Den består av riktlinjer som du kan använda för att skapa dina egna måltider, men om du vill ha ännu mer vägledning kan du följa veckomenyn här.

Den innehåller förslag på vad du kan äta morgon, middag och kväll. Du kan följa den noga eller använda den som inspiration för vissa måltider.

Om du till exempel äter lunch i en lunchmatsal kan du välja att sätta ihop den utifrån listan med grönsaker, protein och fett i din I FORM Kostplan 1500 kcal - och sedan följa veckoplanen nedan för de andra måltiderna på dagen.

Fördelen med att följa veckoplanen är att det blir lättare att gå ner i vikt, du behöver inte hitta på nya måltider och du garanteras näringsrika ingredienser med gott om vitaminer, mineraler och kostfibrer.

Veckans kostplan


Klicka på plustecknet för att se vad du kan äta varje dag (+)

Vecka 1 • 1500 kcal om dagen

MÅNDAG

Planering av middag - bakad torsk med matvetesallad
© wichmann+bendtsen

MÅNDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 2 dl naturell yoghurt med 1 näve mandlar och 1 näve jordgubbar

Lunch

  • ½ tallrik gurka och paprika i stavar
  • 1 stekt kycklingfilé toppad med 1 dl keso
  • Söt chilisås, färsk chili och salladslök

– eller följ vårt recept:
Läcker sallad med spetskål, rostade kikärtor och avokado
(15 minuter • 435 kcal)

Middag

  • 1 stor tallrik med kål och ärtor som vänts i citronsaft och ½ msk olivolja
  • 1 stor skål med räkor
  • 20 salta mandlar
  • 1 skiva fullkornsbröd
  • Dill

– eller följ vårt recept:
Bakad torsk med matvete och bönpommes (se foto ↑)
(30 minuter • 566 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • 1 skiva fullkornsrågbröd
  • 2 skivor kycklingpålägg

TISDAG

Kostplan, middag - spenatvåfflor
© wichmann+bendtsen

TISDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1½ dl havregryn med 2-3 dl lättmjölk och ½ banan

Lunch

  • 1 stor portion babyspenat + papperstunna blomkålsskivor
  • Toppa med färska örter + 4 msk fetaostbitar + 1 dl edamamebönor
  • Serveras med 1 bit varmrökt lax

– eller följ vårt recept:
Broccolisallad med kyckling och bacon
(25 minuter • 442 kcal)

Middag

  • 1 liten fullkornspannkaka med sallad, paprika och lök
  • ½ avokado
  • Ca 100 g kryddad nötfärs
  • Färska örter och picklad rödlök

– eller följ vårt recept:
Spenatvåfflor med räkor och sallad (se foto ↑)
(20 minuter • 549 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • Morotsstavar
  • Dipp av 1½ dl grekisk yoghurt blandad med lite ketchup, paprika, vitlök, salt och peppar

ONSDAG

Kostplan, lunch – Gurkbåtar med äggsallad
© wichmann+bendtsen

ONSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • Omelett av 2 stora ägg, en skvätt lättmjölk och en näve spenat
  • Servera med paprika och tomater

Lunch

  • 1 stor portion stekta gröna bönor
  • 5 skivor tärnad stekt kalkonbacon
  • 1 dl stekt tofu
  • 4 msk sesamfrön

– eller följ vårt recept:
Gurkbåtar med äggsallad (se foto ↑)
(30 minuter • 428 kcal)

Middag

  • 1 stor portion småbladig salladsmix
  • Körsbärstomater
  • 2 stora ägg
  • 25 oliver

– eller följ vårt recept:
Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon
(30 minuter • 545 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • 1½ dl naturell yoghurt med 2 msk müsli

TORSDAG

Kostplan, middag – Blomkålscouscous med kryddig kyckling
© wichmann+bendtsen

TORSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 näve mandlar
  • 1 näve blåbär

Lunch

  • 1 stor portion finstrimlad vitkål
  • ½ näve salta mandlar
  • 300 g räkor
  • 2 msk gräddfilsdressing

– eller följ vårt recept:
Lax med grönsaksstavar och hummus
(20 minuter • 413 kcal)

Middag

  • 1½ dl fullkornspasta blandad med zucchinistrimlor
  • Tomatsås med 1½ dl röda linser och kryddor

– eller följ vårt recept:
Blomkåls-couscous med kryddig kyckling (se foto ↑)
(20 minutter • 644 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

1 smoothie av:

  • 2½ dl lättmjölk
  • ½ banan
  • Vaniljpulver
  • Isbitar

FREDAG

Kostplan, middag – Burgar-meny med färre kalorier
© wichmann+bendtsen

FREDAG

Frukost

Greenie tillverkad av:

  • 1 näve spenat
  • Ett par frysta broccolibuketter
  • 1 msk frysta edamamebönor
  • 1 dl juice
  • ½ banan
  • 1 medjool dadel
  • Kallt vatten
  • Eventuellt 1 tsk jordnötssmör

Lunch

  • 1 stor portion rucola
  • 1 pannbiff
  • 1 dl guacamole + örter

– eller följ vårt recept:
Blomkålsbröd med tonfiskröra
(30 minuter • 442 kcal)

Middag

  • Wok med svamp, paprika, salladslök, morötter och broccoli
  • Ca 150 g fläskfilé i strimlor
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • Servera med 1 dl råris blandat med riven blomkål

– eller följ vårt recept:
Burgar-meny med färre kalorier (se foto ↑)
(15 minuter • 636 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • 2 små rutor mörk choklad

LÖRDAG

Kostplan, frukost – Pannkaka med bär
© wichmann+bendtsen

LÖRDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft

1 pannkaka (se foto ↑) gjord av

  • 1 banan
  • 1 stort ägg
  • 1 msk havregryn
  • Stek i lite olja
  • Toppa med 1 msk kvarg och 1 msk sylt

Lunch

  • 1 paprika halverad och fylld med spenat och soltorkade tomater
  • Serveras med 1 bit ugnsbakad lax
  • 4 msk rostade pinjenötter

– eller följ vårt recept:
Kall ärtsoppa med räkor
(20 minuter • 425 kcal)

Middag

  • 1 stor portion finstrimlad kål och rädisor
  • 1 burk tonfisk
  • 1½ dl kall fullkornspasta
  • Massor av dill
  • ½ avokado
  • Vinägrett av 1 msk olja olja och 1 msk citronsaft

– eller följ vårt recept:
Kotletter i ugn med färskost
(25 minuter • 622 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • ½ fullkornsfralla med skinka

SÖNDAG

Kostplan, middag – Tortillawraps av spetskål med blomkålsbiffar
© wichmann+bendtsen

SÖNDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1 skiva rågbröd med 2 skivor ost
  • Paprika och morotsstavar

Lunch

  • Sallad med ruccola, gurka och små blomkålsbuketter
  • 1 näve bär
  • 1 näve nötter
  • 2 kycklingköttbullar

– eller följ vårt recept:
Blomkålsbröd med tonfiskröra
(30 minuter • 442 kcal)

Middag

  • 1 liten fläskkotlett
  • 1 dl couscous
  • 1 stor portion strimlad vitkål
  • 3 msk gräddfilsdressing
  • 10 hackade mandlar

– eller följ vårt recept:
Wraps av spetskål med blomkålsbiffar (se foto ↑)
(30 minutter • 586 kcal)

Mellanmål

– valfri tidpunkt på dagen

  • 1 löskokt ägg (avnjut det eventuellt till frukost)

Alternativt:

  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 2 msk müsli
  • ½ päron