Sallad med edamamebönor och kyckling

45 minuter
487 kcal

Här har vi en sallad i regnbågens alla färger. Njut av edamamebönor, kryddig kyckling, rödkål, röd paprika och en dressing av cashewnötter.

Sallad med edamamebönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g edamamebönor
  • 1 gul squash
  • ½ aubergine
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk timjan
  • 200 g körsbärstomater
  • ½ röd paprika
  • 200 g rödkål
  • 100 g blomkål
  • 1 äpple
  • 1 näve röd skogssyra

Kyckling

  • 200 g kyckling
  • 1 msk sojasås
  • ¼ röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knivsudd stevia

Dressing

  • 40 g cashewnötter
  • 20 g soltorkade tomater
  • Saft och skal från ¼ ekocitron
  • 1 knivsudd stevia
  • 1 knivsudd salt
  • 3 msk sojamjölk

Gör så här

  • Blötlägg cashewnötter och soltorkade tomater i minst 20 minuter.

  • Häll av vattnet och lägg därefter alla ingredienserna till dressingen i en mixer. Mixa till en jämn konsistens. Häll ev i mer mjölk.

  • Skär auberginen i tunna skivor, krydda med timjan, ringla olivolja över och lägg i en varm panna och stek i 3 minuter på varje sida.

  • Strimla squashen med en grönsaksskalare och skär de övriga grönsakerna i önskad storlek.

  • Skär kycklingen i skivor, marinera dem i sojasås, chili, vitlök och stevia och snabbstek dem i pannan i lite olivolja i 10 minuter, vänd dem under tiden.

  • Lägg upp allt i 2 skålar.