Sallad med edamamebönor och kyckling

Här har vi en sallad i regnbågens alla färger. Njut av edamamebönor, kryddig kyckling, rödkål, röd paprika och en dressing av cashewnötter.

Sallad med edamamebönor

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 45 minuter

INGREDIENSER

100 g edamamebönor

1 gul squash

½ aubergine

1 tsk olivolja

1 msk timjan

200 g körsbärstomater

½ röd paprika

200 g rödkål

100 g blomkål

1 äpple

1 näve röd skogssyra

Kyckling

200 g kyckling

1 msk sojasås

¼ röd chili

1 vitlöksklyfta

1 knivsudd stevia

Dressing

40 g cashewnötter

20 g soltorkade tomater

Saft och skal från ¼ ekocitron

1 knivsudd stevia

1 knivsudd salt

3 msk sojamjölk

Gör så här

  • Blötlägg cashewnötter och soltorkade tomater i minst 20 minuter.
  • Häll av vattnet och lägg därefter alla ingredienserna till dressingen i en mixer. Mixa till en jämn konsistens. Häll ev i mer mjölk.
  • Skär auberginen i tunna skivor, krydda med timjan, ringla olivolja över och lägg i en varm panna och stek i 3 minuter på varje sida.
  • Strimla squashen med en grönsaksskalare och skär de övriga grönsakerna i önskad storlek.
  • Skär kycklingen i skivor, marinera dem i sojasås, chili, vitlök och stevia och snabbstek dem i pannan i lite olivolja i 10 minuter, vänd dem under tiden.
  • Lägg upp allt i 2 skålar.

näringsinnehåll per person

Energi: 487 kcal

Protein: 37,5 g

Fett: 18 g

Kolhydrat: 45,5 g

Kostfiber: 11 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar