Nyttiga recept Middag Misoglaser... Misoglaserad lax i ugn med ricebowl 20 minuter 566 kcal I FORMs recept på misoglaserad lax i ugn med ricebowl – en smakbomb du kan trolla fram på bara 20 minuter. Testa själv! Av Gitte Heidi Rasmussen 25 augusti 2021 Misoglaserad lax i ugn med ricebowl Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 100 g fullkornsris 1 msk miso 1 msk ponzu-soja, alternativt citronsaft och soja 2 tsk mirin (japanskt risvin) 1 tsk honung 1 tsk risvinsvinäger 2 st. laxfiléer 200 g broccoli eller sparrisbroccoli 150 g edamamebönor frysta 2 vårlökar Tillbehör: 2 slanggurkor Thaibasilika Lime Soja Så gör du Värm ugnen till 210 g. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Rör ihop miso, soja, mirin, honung och vinäger. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll över misoblandningen. Baka i 12 minuter. Dela broccolin i små buketter. Koka upp dem och bönorna snabbt. Skär vårlök och blanda den med broccoli, bönor och kokt ris i en skål. Skär gurkorna på längden. Servera dem till laxen tillsammans med ricebowl, basilika, lime och extra soja. TIPS! Om du vill spara in på kalorier kan du ersätta riset med finriven blomkål. Lax