Misoglaserad lax i ugn med ricebowl

20 minuter
566 kcal

I FORMs recept på misoglaserad lax i ugn med ricebowl – en smakbomb du kan trolla fram på bara 20 minuter. Testa själv!

Fat med lax och skål med ris

Misoglaserad lax i ugn med ricebowl

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g fullkornsris
  • 1 msk miso
  • 1 msk ponzu-soja, alternativt citronsaft och soja
  • 2 tsk mirin (japanskt risvin)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk risvinsvinäger
  • 2 st. laxfiléer
  • 200 g broccoli eller sparrisbroccoli
  • 150 g edamamebönor frysta
  • 2 vårlökar

Tillbehör:

  • 2 slanggurkor
  • Thaibasilika
  • Lime
  • Soja

Så gör du

  • Värm ugnen till 210 g.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Rör ihop miso, soja, mirin, honung och vinäger.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form och häll över misoblandningen. Baka i 12 minuter.
  • Dela broccolin i små buketter. Koka upp dem och bönorna snabbt.
  • Skär vårlök och blanda den med broccoli, bönor och kokt ris i en skål.
  • Skär gurkorna på längden. Servera dem till laxen tillsammans med ricebowl, basilika, lime och extra soja.

TIPS! Om du vill spara in på kalorier kan du ersätta riset med finriven blomkål.