Misoglaserad lax i ugn med ricebowl

20 minuter
566 kcal

I FORMs recept på misoglaserad lax i ugn med ricebowl – en smakbomb du kan trolla fram på bara 20 minuter. Testa själv!

Fat med lax och skål med ris

Misoglaserad lax i ugn med ricebowl

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g fullkornsris
  • 1 msk miso
  • 1 msk ponzu-soja, alternativt citronsaft och soja
  • 2 tsk mirin (japanskt risvin)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk risvinsvinäger
  • 2 st. laxfiléer
  • 200 g broccoli eller sparrisbroccoli
  • 150 g edamamebönor frysta
  • 2 vårlökar

Tillbehör:

  • 2 slanggurkor
  • Thaibasilika
  • Lime
  • Soja

Så gör du

  • Värm ugnen till 210 g.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Rör ihop miso, soja, mirin, honung och vinäger.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form och häll över misoblandningen. Baka i 12 minuter.
  • Dela broccolin i små buketter. Koka upp dem och bönorna snabbt.
  • Skär vårlök och blanda den med broccoli, bönor och kokt ris i en skål.
  • Skär gurkorna på längden. Servera dem till laxen tillsammans med ricebowl, basilika, lime och extra soja.

TIPS! Om du vill spara in på kalorier kan du ersätta riset med finriven blomkål.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background