Sallad med äpple, fetaost och sojabönor

15 minuter
208 kcal

Denna spröda, gröna sallad serveras bland annat med fetaost och granatäpple och toppas med lite mynta, som ger en liten smakboost. Servera som huvudrätt eller som tillbehör.

Grön sallad med granatäpple

Spröd sallad med äpple, fetaost och sojabönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g sojabönor, frysta och utan ärtbaljor
  • 1 hjärtsallad
  • 1 äpple
  • 100 g granatäppelkärnor
  • 40 g fetaost
  • En liten näve mynta

Dijonvinägrett:

  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 msk dijon­senap
  • 2 dl extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Så gör du

  • Lägg sojabönorna i en liten gryta, häll kokande vatten över, lägg på locket och låt dem stå i 5 min.

  • Häll av vattnet, låt bönorna rinna av och svalna i en sil.

  • Dela upp salladen i lösa salladsblad.

  • Skär äpplet i mycket fina tärningar och blanda dessa med granatäppelkärnor.

  • Lägg upp salladsbladen med äppeltärningar, soja- bönor, granatäppelkärnor, smulad fetaost och mynta.

  • Vispa ihop vinägern med senap och tillsätt oljan sakta i en tunn stråle under konstant vispning. Smaksätt vinägretten med salt och peppar och ringla 2 tsk över salladen.