Rödkålssallad med apelsin och valnötter

25 minuter
207 kcal

Vår rödkålssallad med apelsin och valnätter smakar himmelskt, är lätt att laga och mättar länge. Det beror på att vi har fyllt den med grova grönsaker. Smaklig måltid!

Rödkålssallad med apelsin och valnötter

SALLADEN ÄR GOD – till stekt ankbröst eller kyckling.

© Thomas Dahl

Rödkålssallad med apelsin och valnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 175 g rödkäl
  • 1 apelsiner
  • 100 g edamamebönor, frysta, frosne
  • 15 g valnötter

Dressing:

  • 75 g skyr
  • ½ ekologisk apelsin, saft och skal
  • ¼ tsk dijonsenap
  • ½ tsk honung
  • ½ nypa havssalt
  • Lite svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Häll kokande vatten över bönorna.
  • Skär kålen fint och tärna apelsinen. Vänd ihop kål, apelsin och bönor på ett stort fat.
  • Rosta valnötterna på en torr, varm panna tills de blir gyllene. Hacka dem grovt och strö över salladen.
  • Vänd ihop alla ingredienser till dressingen och häll över salladen eller servera vid sidan av.

TIPS! Istället för valnötter kan du använda mandlar eller hasselnötter.

TIPS! Rödkål är verkligen grov, så det är godast att skära den väldigt tunt. Du kan också använda lila spetskål eller grönkål i salladen.