Tallrik med sallad och lax.
© wichmann+bendtsen

Sushi-sallad med lax och edamamebönor

Äter du tillräckligt med fisk? Annars kan vi rekommendera den här läckra fisksalladen. Smaklig måltid!

23 mars 2017 av Martin Kreutzer och Signe Moesby Leth

Sushi-sallad med lax, edamamebönor och misodressing

2 personer

75 g skogschampinjoner

1 msk soja

225 g laxfilé*

50 g spenat

1 dl finskuren rödkål

100 g edamamebönor

1 morot, i strimlor

1 avokado, skuren i tärningar

1 salladslök, finskuren

1 tsk svarta sesamfrön

10 torkade tranbär

*Helt färsk och gärna från en fiskhandlare eller i en välsorterad matbutik och därefter infryst i -20 grader i minst 24 timmar.

Misodressing:

1 msk vit misopasta

½ msk sesamolja

Saften från ¼ lime

½ msk soja

¾ msk rostade sesamfrön

Så lagar du sushi-sallad

  • Snabbstek champinjonerna på hög värme i sojan, de ska bara stekas i ett par minuter.
  • Gör därefter misodressingen genom att helt enkelt röra ihop alla ingredienserna noga.
  • Om den är för tjock så tillsätt eventuellt lite vatten, tills du får rätt konsistens.
  • Skär laxen i tärningar och lägg upp den i två skålar med de andra salladsingredienserna och en halv matsked misodressing över varje.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 559 kcal
Protein: 35,1 g
Fett: 35 g
Kolhydrater: 32,6 g
Kostfibrer: 11 g

Bonusinfo

Råvaror som gör din sallad mer mättande

Protein: Välj t ex kyckling, tonfisk, lax, kikärter, bönor/linser, ägg eller parmesanost.

Fett: Välj t ex lax, parmesanost, avokado, nötter eller oljedressing.

Fibrer: Välj alla former av kål, morötter eller gröna ärter.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar