Sushi-sallad med lax, edamamebönor och misodressing
2 personer
75 g skogschampinjoner
1 msk soja
225 g laxfilé*
50 g spenat
1 dl finskuren rödkål
100 g edamamebönor
1 morot, i strimlor
1 avokado, skuren i tärningar
1 salladslök, finskuren
1 tsk svarta sesamfrön
10 torkade tranbär
*Helt färsk och gärna från en fiskhandlare eller i en välsorterad matbutik och därefter infryst i -20 grader i minst 24 timmar.
Misodressing:
1 msk vit misopasta
½ msk sesamolja
Saften från ¼ lime
½ msk soja
¾ msk rostade sesamfrön
Så lagar du sushi-sallad
- Snabbstek champinjonerna på hög värme i sojan, de ska bara stekas i ett par minuter.
- Gör därefter misodressingen genom att helt enkelt röra ihop alla ingredienserna noga.
- Om den är för tjock så tillsätt eventuellt lite vatten, tills du får rätt konsistens.
- Skär laxen i tärningar och lägg upp den i två skålar med de andra salladsingredienserna och en halv matsked misodressing över varje.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 559 kcal
Protein: 35,1 g
Fett: 35 g
Kolhydrater: 32,6 g
Kostfibrer: 11 g
Bonusinfo
Råvaror som gör din sallad mer mättande
Protein: Välj t ex kyckling, tonfisk, lax, kikärter, bönor/linser, ägg eller parmesanost.
Fett: Välj t ex lax, parmesanost, avokado, nötter eller oljedressing.
Fibrer: Välj alla former av kål, morötter eller gröna ärter.