Sushi-sallad med lax och edamamebönor

15 minuter
559 kcal

Äter du tillräckligt med fisk? Annars kan vi rekommendera den här läckra fisksalladen. Smaklig måltid!

Tallrik med sallad och lax.

Sushi-sallad med lax, edamamebönor och misodressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g skogschampinjoner
  • 1 msk soja
  • 225 g laxfilé*
  • 50 g spenat
  • 1 dl finskuren rödkål
  • 100 g edamamebönor
  • 1 morot, i strimlor
  • 1 avokado, skuren i tärningar
  • 1 salladslök, finskuren
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 10 torkade tranbär

Misodressing

  • 1 msk vit misopasta
  • ½ msk sesamolja
  • Saften från ¼ lime
  • ½ msk soja
  • ¾ msk rostade sesamfrön

Så lagar du sushi-sallad

*Helt färsk och gärna från en fiskhandlare eller i en välsorterad matbutik och därefter infryst i -20 grader i minst 24 timmar.

  • Snabbstek champinjonerna på hög värme i sojan, de ska bara stekas i ett par minuter.
  • Gör därefter misodressingen genom att helt enkelt röra ihop alla ingredienserna noga.
  • Om den är för tjock så tillsätt eventuellt lite vatten, tills du får rätt konsistens.
  • Skär laxen i tärningar och lägg upp den i två skålar med de andra salladsingredienserna och en halv matsked misodressing över varje.

Bonusinfo

Råvaror som gör din sallad mer mättande

Protein: Välj t ex kyckling, tonfisk, lax, kikärter, bönor/linser, ägg eller parmesanost.

Fett: Välj t ex lax, parmesanost, avokado, nötter eller oljedressing.

Fibrer: Välj alla former av kål, morötter eller gröna ärter.