Marinerad blomkål med mynta

11 minuter
245 kcal

Läcker blomkålssallad med en asiatisk dressing, edamamebönor och färsk mynta är perfekt mat för dina fastedagar.

Marinerad blomkålssallad med mynta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 blomkålshuvud
  • 100 g edamamebönor
  • 2 knippe gräslök
  • Lite hackad mynta

Dressing

  • Saft av ½ citron
  • 2 tsk shoyu (japansk soja)
  • 2 tsk senap
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  • Dela blomkålen i stora buketter och snabbkoka dem i lite vatten med salt i cirka 30 sekunder så att de fortfarande är spröda.

  • Rör ihop citron, shoyu och senap i en skål. Rör i oljan lite i taget så att dressingen inte skär sig.

  • Häll den över blomkålen och lägg på edamame­bönor, gräslök och eventuellt hackad mynta.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background