Marinerad blomkål med mynta

11 minuter
245 kcal

Läcker blomkålssallad med en asiatisk dressing, edamamebönor och färsk mynta är perfekt mat för dina fastedagar.

Marinerad blomkålssallad med mynta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 blomkålshuvud
  • 100 g edamamebönor
  • 2 knippe gräslök
  • Lite hackad mynta

Dressing

  • Saft av ½ citron
  • 2 tsk shoyu (japansk soja)
  • 2 tsk senap
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  • Dela blomkålen i stora buketter och snabbkoka dem i lite vatten med salt i cirka 30 sekunder så att de fortfarande är spröda.

  • Rör ihop citron, shoyu och senap i en skål. Rör i oljan lite i taget så att dressingen inte skär sig.

  • Häll den över blomkålen och lägg på edamame­bönor, gräslök och eventuellt hackad mynta.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background