Marinerad blomkål med mynta

Läcker blomkålssallad med en asiatisk dressing, edamamebönor och färsk mynta är perfekt mat för dina fastedagar.

2 december 2015 av I FORM-redaktionen

Marinerad blomkålssallad med mynta

1 person

½ blomkålshuvud
50 g edamamebönor
1 knippe gräslök
Lite hackad mynta

Dressing

Saft av ½ citron
1 tsk shoyu (japansk soja)
1 tsk senap
1 msk olivolja

 

Gör så här

  • Dela blomkålen i stora buketter och snabbkoka dem i lite vatten med salt i cirka 30 sekunder så att de fortfarande är spröda.
  • Rör ihop citron, shoyu och senap i en skål. Rör i oljan lite i taget så att dressingen inte skär sig.
  • Häll den över blomkålen och lägg på edamame­bönor, gräslök och eventuellt hackad mynta.

 LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar