Marinerad blomkål med mynta

11 minuter
245 kcal

Läcker blomkålssallad med en asiatisk dressing, edamamebönor och färsk mynta är perfekt mat för dina fastedagar.

Marinerad blomkålssallad med mynta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 blomkålshuvud
  • 100 g edamamebönor
  • 2 knippe gräslök
  • Lite hackad mynta

Dressing

  • Saft av ½ citron
  • 2 tsk shoyu (japansk soja)
  • 2 tsk senap
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  • Dela blomkålen i stora buketter och snabbkoka dem i lite vatten med salt i cirka 30 sekunder så att de fortfarande är spröda.

  • Rör ihop citron, shoyu och senap i en skål. Rör i oljan lite i taget så att dressingen inte skär sig.

  • Häll den över blomkålen och lägg på edamame­bönor, gräslök och eventuellt hackad mynta.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept