Köttbullar på spett med edamamehummus och grönt

45 minuter
275 kcal

Trä upp köttbullarna på spett och servera dem med edamamehummus och grönsaker som en lätt och läcker matlåda. Du hittar receptet här.

Köttbullar på spett med hummus och grönsaker

MATLÅDA: KÖTTBULLSSPETT - en säker succé i matlådan

© wichmann+bendtsen

Köttbullar på spett med edamamehummus och grönt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 12 spett

Köttbullar:

  • 133 g nötfärs, 5-7 % fett
  • ½ tsk havssalt
  • ägg
  • ½ tsk basilika, torkad
  • Svartpeppar, nymalen
  • ⅓ dl lättmjölk
  • ½ fett vitlöksklyftor
  • lök
  • 16 g bredbladig persilja
  • 13 g havregryn

Edamamehummus:

  • 66 g edamamebönor
  • ⅓ fett vitlöksklyftor
  • ½ dl skyr
  • ¼ citron, saften
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • ⅓ kg grönsaker, t ex morot och gurka
  • Ev färska örter

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Blanda kött och salt och vänd ner ägg, basilika och lite peppar. Mixa köttet med mjölk, vitlök, lök, persilja och havregryn.
  • Forma ca 24 köttbullar, lägg på en bakplåt med bakplåtspapper och baka i 25 min.
  • Mixa alla ingredienser till hummusen.
  • Skär grönsakerna i stavar.
  • Trä köttbullarna på spett och servera med grönsaker, hummus och ev örter.

TIPS! Köttbullarna är också goda i en klassisk tomatsås, så om du lagar dubbla portioner har du till både matlådan och middagen.
TIPS! Om du inte hittar skyr kan den ersättas med naturell kvarg.