Edamamehummus

5 minuter
103 kcal

Edamamebönor är vanliga ingredienser i sushi - testa dem i hummusvariant.

De gröna edamamebönorna har ett mycket lågt fettinnehåll och är fullproppade med proteiner.

© wichmann+bendtsen

Edamamehummus

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 66 g färska eller frysta edamamebönor (utan bönskida)
  • 16 g tahini
  • 20 g kokta kikärtor
  • ⅓ msk soja
  • 1½ g ingefära
  • ⅓ fett pressad vitlök
  • Saft och skal från ½ ekolime
  • ¼ dl vatten

Tillagning

  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och mixa noga med en stavmixer.
  • OBS! Vanligast i mataffären är frysta edamamebönor med skidan kvar. Lägg påsen i en varm skål, så tinar de snabbt. Ta sedan ur bönorna. Du behöver ungefär dubbelt så många gram bönor med skida, som utan skida.

Här får du vårt bästa grundrecept på hummus