Edamamehummus

5 minuter
103 kcal

Edamamebönor är vanliga ingredienser i sushi - testa dem i hummusvariant.

De gröna edamamebönorna har ett mycket lågt fettinnehåll och är fullproppade med proteiner.

© wichmann+bendtsen

Edamamehummus

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 66 g färska eller frysta edamamebönor (utan bönskida)
  • 16 g tahini
  • 20 g kokta kikärtor
  • ⅓ msk soja
  • 1½ g ingefära
  • ⅓ fett pressad vitlök
  • Saft och skal från ½ ekolime
  • ¼ dl vatten

Tillagning

  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och mixa noga med en stavmixer.
  • OBS! Vanligast i mataffären är frysta edamamebönor med skidan kvar. Lägg påsen i en varm skål, så tinar de snabbt. Ta sedan ur bönorna. Du behöver ungefär dubbelt så många gram bönor med skida, som utan skida.

Här får du vårt bästa grundrecept på hummus


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background