De gröna edamamebönorna har ett mycket lågt fettinnehåll och är fullproppade med proteiner. © wichmann+bendtsen

Edamamehummus

Edamamebönor är vanliga ingredienser i sushi - testa dem i hummusvariant.

28 oktober 2013 av Michelle Kristensen

6 portioner

200 g färska eller frysta edamamebönor (utan bönskida)
50 g tahini
60 g kokta kikärtor
1 msk soja
5 g ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
Saft och skal från ½ ekolime
½ dl vatten

Gör så här

  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och mixa noga med en stavmixer.
  • OBS! Vanligast i mataffären är frysta edamamebönor med skidan kvar. Lägg påsen i en varm skål, så tinar de snabbt. Ta sedan ur bönorna. Du behöver ungefär dubbelt så många gram bönor med skida, som utan skida.

Näringsinnehåll per person:

  • Energi: 103 kcal
  • Protein: 37,8 g
  • Kolhydrater: 8,2 g
  • Fett: 5,9 g
  • Kostfiber: 6,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar