Edamamehummus

5 minuter
103 kcal

Edamamebönor är vanliga ingredienser i sushi - testa dem i hummusvariant.

De gröna edamamebönorna har ett mycket lågt fettinnehåll och är fullproppade med proteiner.

© wichmann+bendtsen

Edamamehummus

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 66 g färska eller frysta edamamebönor (utan bönskida)
  • 16 g tahini
  • 20 g kokta kikärtor
  • ⅓ msk soja
  • 1⅔ g ingefära
  • ⅓ fett pressad vitlök
  • Saft och skal från ½ ekolime
  • ¼ dl vatten

Tillagning

  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och mixa noga med en stavmixer.
  • OBS! Vanligast i mataffären är frysta edamamebönor med skidan kvar. Lägg påsen i en varm skål, så tinar de snabbt. Ta sedan ur bönorna. Du behöver ungefär dubbelt så många gram bönor med skida, som utan skida.

Här får du vårt bästa grundrecept på hummus


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background