Edamamehummus

5 minuter
103 kcal

Edamamebönor är vanliga ingredienser i sushi - testa dem i hummusvariant.

De gröna edamamebönorna har ett mycket lågt fettinnehåll och är fullproppade med proteiner.

© wichmann+bendtsen

Edamamehummus

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 66 g färska eller frysta edamamebönor (utan bönskida)
  • 16 g tahini
  • 20 g kokta kikärtor
  • ⅓ msk soja
  • 1½ g ingefära
  • ⅓ fett pressad vitlök
  • Saft och skal från ½ ekolime
  • ¼ dl vatten

Tillagning

  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och mixa noga med en stavmixer.

  • OBS! Vanligast i mataffären är frysta edamamebönor med skidan kvar. Lägg påsen i en varm skål, så tinar de snabbt. Ta sedan ur bönorna. Du behöver ungefär dubbelt så många gram bönor med skida, som utan skida.