Kyckling i curry med råris

30 minuter
566 kcal

Kan mat vara nyttig, god och barnvänlig på en och samma gång? Svaret är JA. Här får du I FORMs kyckling i curry med råris - vi törs lova tom tallrik-garanti.

Tallrik med kyckling i curry

Kyckling i curry med råris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kycklingfiléer
  • 3½ dl kycklingbuljong
  • 2 dl råris
  • ½ stor lök
  • ½ morot
  • ¼ squash
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ äpple
  • ½ msk curry
  • 2 dl mjölk, alternativt 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk akaciahonung
  • ½ msk mjöl
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ näve färska kryddor, t ex koriander

Så gör du

  • Lägg kyckling och buljong i en kastrull och koka upp. Skruva sedan ner värmen och låt kycklingen småkoka i 20 min.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka grönsakerna fint och stek i olja i en kastrull ett par minuter. Tillsätt 2 dl kokvatten från kycklingen, tärnat äpple, curry, mjölk, honung, mjöl, salt och peppar. Vispa ihop. Koka upp rätten. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 20 min.
  • Skär kycklingen i tärningar och lägg ner i currysåsen. Låt sjuda ett par minuter.
  • Servera med färska örter

VUXENTVIST! Servera med riven blomkål istället för ris, och toppa med massor av örter. Örter är ett enkelt sätt att tillsätta en rätt mer intensiv smak och en vuxentvist.