Nyttiga recept Middag Kyckling o... Kyckling och kål i curry 15 minuter 383 kcal Fixa kvällsmaten på bara 15 minuter med det här läckra receptet med kyckling och kål. Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 15 september 2015 När du lagar varm middag är det ofta smart att göra en större portion (som t ex här med den ugnsbakade laxen). På så vis får du goda matrester till matlådan nästa dag. Kyckling och kål i curry Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 kycklingfiléer 2 msk extra jungfruolja 2 vitlöksklyftor 1 liten bit ingefära 1 msk curry 2 dl grönsaksbuljong 1 spetskål – lila eller grön(eller annan kålsort) Havssalt och svartpeppar 8 salladsblad, här radicchio 1 näve ärtskott Gör så här Skär kycklingen i strimlor. Stek i en sked olivolja i en gryta. ’ Skala vitlöksklyftorna och mosa dem lätt. Skala och skär ingefära i mycket fina tärningar. Lägg i vitlök och ingefära i grytan ihop med curry och buljong. Låt buljongen koka upp med kycklingen. Skär kålen fint och lägg i den ihop med lite salt och olja i grytan. Blanda runt. Låt allt sjuda tills kålen är reducerad. Smaka av med salt, curry och peppar. Servera på salladsblad med ärtskott. Läs också: Kyckling i currysås med grönsaker och ris KålKycklingCurry