Kyckling och kål i curry

15 minuter
383 kcal

Fixa kvällsmaten på bara 15 minuter med det här läckra receptet med kyckling och kål.

När du lagar varm middag är det ofta smart att göra en större portion (som t ex här med den ugnsbakade laxen). På så vis får du goda matrester till matlådan nästa dag.

Kyckling och kål i curry

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 msk curry
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 spetskål – lila eller grön(eller annan kålsort)
  • Havssalt och svartpeppar
  • 8 salladsblad, här radicchio
  • 1 näve ärtskott

Gör så här

  • Skär kycklingen i strimlor.
  • Stek i en sked olivolja i en gryta. ’
  • Skala vitlöksklyftorna och mosa dem lätt.
  • Skala och skär ingefära i mycket fina tärningar.
  • Lägg i vitlök och ingefära i grytan ihop med curry och buljong.
  • Låt buljongen koka upp med kycklingen.
  • Skär kålen fint och lägg i den ihop med lite salt och olja i grytan.
  • Blanda runt.
  • Låt allt sjuda tills kålen är reducerad.
  • Smaka av med salt, curry och peppar.
  • Servera på salladsblad med ärtskott.