Thaikyckling med grön curry

30 minuter
573 kcal

Dröm dig bort till Thailand med den här goda kycklingen i grön curry. Smaklig måltid!

Tallrik med kyckling i grön curry

Thaikyckling med grön curry

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl jasminris, gärna fullkorn
  • 250 g kycklingfilé
  • 160 ml kokosmjölk
  • 2 tsk grön curry
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 limeblad
  • 1 tsk fisksås
  • 250 g sockerärter
  • 2 salladslökar
  • 150 g ärter
  • 1 krm socker
  • Koriander, färsk

Så gör du

  • Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  • Bryn kycklingen i lite av den fasta delen av kokosmjölken. Tillsätt curry och stek en kort stund till.
  • Häll i resten av kokosmjölken ihop med citrongräs, limeblad och fisksås. Tillsätt ev lite vatten och låt rätten sjuda i 5 min.
  • Halvera sockerärterna på längden, skär salladslökarna fint och lägg i sockerärter, salladslök och ärter i rätten.
  • Låt sjuda ett par minuter och smaksätt med fisksås och ev en nypa socker. Toppa med koriander och servera med ris.

TIPS! Vill du spara på kalorierna kan du äta rätten med blomkålsris eller byta ut kokosmjölken mot lightversionen. Smaksätt eventuellt rätten med lite pressad lime. Det ger en frisk kontrast till den feta kokosmjölken.