Ät körsbär – de är supernyttiga!
Blodröda, blanda och saftiga hänger körsbären i träden i trädgården och väntar bara på att du ska sätta tänderna i dem.
Blodröda, blanda och saftiga hänger körsbären i träden i trädgården och väntar bara på att du ska sätta tänderna i dem.
När körsbären hänger goda och saftiga på träden är det bara att frossa loss. Körsbär (särskilt de sura) har nämligen flera nyttiga egenskaper. Kolla bara här.
Körsbär (särskilt de sura) är rika på mineralet kalium, som sänker blodtrycket så att ditt hjärta inte behöver slå så hårt. Dessutom är körsbär spräckade med mikroskopiska färgämnen kallade antocyaniner, som sägs kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.
Ömma leder och muskler efter träning är helt naturligt, men det är fortfarande skönt att lindra träningsvärken. Det kan juice från sura körsbär hjälpa dig med. Flera små studier visar att körsbärsjuice ger färre muskelsmärtor och mindre tapp i muskelstyrka efter träning.
Körsbär ökar kroppens produktion av dygnsrytmhormonet melatonin.
De röda, runda körsbären innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som nektariner per gram. Våra kroppar använder bland annat C-vitamin till att läka sår, ta upp järn från kosten och bekämpa infektioner.
LÄS OCKSA: Är blåbär en superfood?