Körsbär med kesellakräm, rostat rågbröd med lakrits och mandel

15 minuter
377 kcal

När det är säsong för färska körsbär så se till att frossa i de söta och nyttiga godsakerna som fungerar lika bra till frukost, mellanmål eller efterrätt.

Körsbär med kesellakräm, rostat rågbröd med lakrits, ätbara blommor och mandel

KÖRSBÄR – är fulla av växtämnen som stärker ditt immunförsvar. Och de smakar supergott – även till frukost!

© wichmann+bendtsen

Körsbär med kesellakräm, rostat rågbröd med lakrits och mandel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 skiva rågbröd
  • 2 tsk lakritspulver
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk akaciahonung
  • 18 st. skållade mandlar
  • 300 g körsbär
  • 2 dl kesella
  • 2 vaniljstång

Så gör du körsbär med kesellakräm, rostat rågbröd med lakrits och mandel

  • Kör rågbrödet i en mixer.
  • Rosta det lätt i en non-stick stekpanna.
  • Vänd ner lakritspulver, rapsolja och honung i det lätt rostade rågbrödet, som du fortsätter rosta på medelvärme i cirka en minut.
  • Lägg det rostade brödet att svalna på en plåt.
  • Ta bort kärnorna ur körsbären.
  • Rosta mandlarna och låt dem svalna.
  • Rör kesellan med vaniljfröna.
  • Servera körsbären med kesella, rågbröd, mandlar och blommor.

TIPS! Toppa rätten med ätbara blommor. De finns i välsorterade matbutiker och hos vissa grönsakshandlare. Men du kan också plocka dina egna ätbara blommor – på nätet kan du se vilka.