Bananbrød med bär, frön och kärnor
10skivor skivor
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 50 minuter
Tid totalt: 1 timme
INGREDIENSER
3 stora bananer, mycket mogna
2 ägg
1 dl akaciahonung
½ dl kokosolja samt
lite extra till formen
4 msk kvarg
1 tsk natron
½ tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
¹/³ tsk havssalt
3½ dl bovetemjöl
1 dl frön och kärnor, blandade,
t ex solros-, lin- och chiafrön
samt pumpakärnor
2 dl bär, blandade, t ex hallon, blåbär och björnbär
Så gör du bananbröd
- Sätt ugnen på 175°C.
- Mosa bananerna noga och blanda dem med ägg, honung, kokosolja och kvarg i en skål.
- Tillsätt resten av ingredienserna, förutom bären, och blanda noga. Avsluta med att försiktigt vända ner bären i degen.
- Häll degen i en brödform smord med lite kokosolja och grädda brödet i ca 50 min, tills det är genombakat och gyllene.
- Låt brödet svalna lite innan du tar ut det ur formen, men servera det gärna ljummet.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 295 kcal
Protein: 6,5 g
Fett: 11,7 g
Kolhydrat: 41,8 g
Kostfiber: 1,9 g