Bröd med banan och bär
© wichmann+bendtsen

Bananbröd med bär, frön och kärnor

Bananbröd med bär, frön och kärnor är perfekt för att stilla den lilla hungern på eftermiddagen, ge en energiboost inför träningen eller som dessert efter middagen. Hoppas det ska smaka!

19 oktober 2018 av Signe Moesby Leth

Bananbrød med bär, frön och kärnor

10 skivor

3 stora bananer, mycket mogna
2 ägg
1 dl akaciahonung
½ dl kokosolja samt
lite extra till formen
4 msk kvarg
1 tsk natron
½ tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
¹/³ tsk havssalt
3½ dl bovetemjöl
1 dl frön och kärnor, blandade,
t ex solros-, lin- och chiafrön
samt pumpakärnor
2 dl bär, blandade, t ex hallon, blåbär och björnbär

Så gör du bananbröd

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Mosa bananerna noga och blanda dem med ägg, honung, kokosolja och kvarg i en skål.
  • Tillsätt resten av ingredien­serna, förutom bären, och blanda noga. Avsluta med att försiktigt vända ner bären i degen.
  • Häll degen i en brödform smord med lite kokosolja och grädda brödet i ca 50 min, tills det är genombakat och gyllene.
  • Låt brödet svalna lite innan du tar ut det ur formen, men servera det gärna ljummet.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 295 kcal
Protein: 6,5 g
Fett: 11,7 g
Kolhydrater: 41,8 g
Kostfibrer: 1,9 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar