Frukt för dig som vill hålla vikten 6: Grapefrukt

Den syrliga och vackra grapefrukten innehåller ganska få kalorier och kan kanske göra dig mindre hungrig.

Grapefrukt

GRAPEFRUKT Den syrliga grapefrukten är en god motspelare till feta nötter i en blandad sallad.

Nyttig och syrlig grapefrukt

Den bittersyrliga frukten har sedan tidernas begynnelse använts av människor som vill gå ner i vikt. Det är inte smart att gå på en diet där du bara äter grapefrukt. Du går garanterat ner i vikt, men du får inte i dig tillräckligt med näring, du kommer att tappa muskelmassa och du kommer att ha låg energi. Med det sagt så är grapefrukt väldigt kalorifattig och därför smart att äta som en del av en kalorisnål kost om du vill gå ner i vikt.

Forskare har dessutom en teori om att grapefrukt kan hjälpa till att sänka nivån av hormonet insulin och därmed din mättnadskänsla. Höga koncentrationer av insulin påverkar nämligen hjärnan på ett sätt som gör dig hungrig.

Innan du börjar äta grapefrukt morgon, middag och kväll ska du dock vara uppmärksam på att en del medicin kan påverkas av den bittra frukten. Bland annat medicin till hjärtpatienter och immundämpande läkemedel.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background