Kål- och citrussallad med marinerad kyckling

30 minuter
409 kcal

Prova vår kål- och citrussallad som fyller dig med solsken, välsmak och vitaminer!

Kål- och citrussallad med marinerad kyckling

VISSTE DU ATT – en enda apelsin täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin?

© wichmann+bendtsen

Kål- och citrussallad med marinerad kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ lime, saften
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 kycklingbröstfiléer

Sallad:

  • 100 g grönkål
  • 100 g röd spetskål
  • 1 morot
  • ½ röd paprika
  • ¼ gurka
  • 1 salladslök
  • ½ apelsin
  • ½ grapefrukt

Dressing:

  • ½ lime, saften
  • ½ msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • ½ msk risvinäger
  • ½ msk akaciahonung

Pynt:

  • 16 jordnötter
  • 1 näve koriander

Så gör du

  • Vispa ihop limesaft, soja, sesamolja, salt och peppar. Vänd kycklingen i marinaden, täck skålen och låt dra i kylskåpet en halvtimme.
  • Skär kålen fint, riv moroten, och skär paprika, gurka och salladslök i önskade storlekar. Skala citrusfrukterna och skär dem i klyftor.
  • Lägg upp allt det gröna på två tallrikar.
  • Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
  • Stek kycklingen, och hacka jordnötter och koriander grovt.
  • Skär kycklingen i skivor, och lägg på sidan av salladen. Häll på dressingen och strö på jordnötter och koriander. Voila

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background