Nyttiga recept Middag Kål- och c... Kål- och citrussallad med marinerad kyckling 30 minuter 409 kcal Prova vår kål- och citrussallad som fyller dig med solsken, välsmak och vitaminer! Av Signe Moesby Leth 16 december 2021 VISSTE DU ATT – en enda apelsin täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin? © wichmann+bendtsen Kål- och citrussallad med marinerad kyckling Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ lime, saften 1 msk soja 1 msk sesamolja Havssalt Svartpeppar, nymalen 2 kycklingbröstfiléer Sallad: 100 g grönkål 100 g röd spetskål 1 morot ½ röd paprika ¼ gurka 1 salladslök ½ apelsin ½ grapefrukt Dressing: ½ lime, saften ½ msk soja 1 msk sesamolja ½ msk risvinäger ½ msk akaciahonung Pynt: 16 jordnötter 1 näve koriander Så gör du Vispa ihop limesaft, soja, sesamolja, salt och peppar. Vänd kycklingen i marinaden, täck skålen och låt dra i kylskåpet en halvtimme. Skär kålen fint, riv moroten, och skär paprika, gurka och salladslök i önskade storlekar. Skala citrusfrukterna och skär dem i klyftor. Lägg upp allt det gröna på två tallrikar. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Stek kycklingen, och hacka jordnötter och koriander grovt. Skär kycklingen i skivor, och lägg på sidan av salladen. Häll på dressingen och strö på jordnötter och koriander. Voila SalladKålApelsinKyckling