Kål- och citrussallad med marinerad kyckling

30 minuter
409 kcal

Prova vår kål- och citrussallad som fyller dig med solsken, välsmak och vitaminer!

Kål- och citrussallad med marinerad kyckling

VISSTE DU ATT – en enda apelsin täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin?

© wichmann+bendtsen

Kål- och citrussallad med marinerad kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ lime, saften
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 kycklingbröstfiléer

Sallad:

  • 100 g grönkål
  • 100 g röd spetskål
  • 1 morot
  • ½ röd paprika
  • ¼ gurka
  • 1 salladslök
  • ½ apelsin
  • ½ grapefrukt

Dressing:

  • ½ lime, saften
  • ½ msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • ½ msk risvinäger
  • ½ msk akaciahonung

Pynt:

  • 16 jordnötter
  • 1 näve koriander

Så gör du

  • Vispa ihop limesaft, soja, sesamolja, salt och peppar. Vänd kycklingen i marinaden, täck skålen och låt dra i kylskåpet en halvtimme.
  • Skär kålen fint, riv moroten, och skär paprika, gurka och salladslök i önskade storlekar. Skala citrusfrukterna och skär dem i klyftor.
  • Lägg upp allt det gröna på två tallrikar.
  • Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
  • Stek kycklingen, och hacka jordnötter och koriander grovt.
  • Skär kycklingen i skivor, och lägg på sidan av salladen. Häll på dressingen och strö på jordnötter och koriander. Voila