Hur mycket potatissallad ska jag beräkna per person?
En kall potatissallad passar utmärkt till sommarens alla favoriter och den kan enkelt göras i en nyttig version. Oavsett om du föredrar den klassiska eller den lätta varianten är det bra att hålla koll på mängderna.
Mums! En god potatissallad smakar fantastiskt och passar perfekt till både bufféer och grillfester. Men om du planerar att servera den till dina gäster uppstår frågan: Hur mycket potatissallad ska jag beräkna per person?
Vi ger dig svaret här – plus ett utsökt recept och tips för att göra din potatissallad lite nyttigare.
Vi kommer att ställa en motfråga: Vilka är det du ska bjuda på mat?
Det är skillnad på om dina middagsgäster är ett gäng vuxna som har jobbat i trädgården hela dagen eller ett gäng småbarn som går direkt på korven och är mätta efter en tugga.
Med det i åtanke kan du skala upp eller ner, men en bra tumregel är att beräkna cirka 250 gram potatis per person. Det blir ungefär 1 kilo för 4–6 personer. Det blir ungefär fyra små nykokta potatisar med skal per person.
250 gram
– så mycket potatis ska du räkna per person när du gör potatissallad.
Det fina med en god potatissallad är dock att det också är väldigt god restmat.
Så om du är osäker, koka några extra potatisar och ät resterna med korv, köttbullar eller något gott grillat kött. Eller vad sägs om kycklinglår eller lax? Mmm ... under en varm sommarhimmel är möjligheterna oändliga.