Lasagne med lax, grönkål & valnötter

50 minuter
730 kcal

Äter ni också ofta lasagne? Du kan lätt förvandla klassikern till en nyttigare och grönare version, som mycket väl kan bli familjens nya favoriträtt.

Lasagne med lax, grönkål & valnötter

LASAGNE – Stora mängder fet ost och vit sås är ersatta med fettsyror från lax och nötter, som är bra för hjärtat.

© wichmann+bendtsen

Lasagne med lax, grönkål & valnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Lasagne:

  • 2 st. laxfiléer utan skinn, ca 225 g totalt
  • 1 lök
  • 1 fett vitlök
  • 50 g valnötter
  • 100 g grönkål
  • 2 msk riven parmesan
  • 9 lasagneplattor, fullkorn
  • 2 purjolökar, små
  • 2 msk quinoa, gärna svart
  • Lime till servering

Sallad:

  • 100 g romanesco eller annan kål
  • 1 näve sallad
  • 1 msk extra jungfruolja
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmalen

Så gör du

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skär laxen i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök, stek dem glansiga i en torr panna, tillsätt valnötter och låt allt få lite färg.
  • Hacka grönkålen grovt. Lägg i pannan och stek tills den sjunker ihop. Riv 1 msk parmesan över och blanda väl.
  • Lägg 3 lasagneplattor i en form – lasagnen kommer inte att flyta ut även om fatet är lite större än plattorna.
  • Skär purjolöken i samma längd som de 3 plattorna.
  • Fördela hälften av kålen, hälften av laxen samt de 2 purjolökarna. Gör ett lager till – utan purjolök. Avsluta med lasagneplattor. Riv 1 msk parmesan över lasagnen och strö quinoa över. Grädda i 40 min.
  • Finfördela romanesco och blanda ihop salladen.
  • Servera lasagnen med limeklyftor och sallad till.

TIPS! Du kan spara kalorier genom att byta ut plattorna i mitten mot ett lager grönkål.


Newsletter background