Lasagne med nötfärs

1 timme
562 kcal

När du följer det här receptet kan du lugnt tillåta dig en extra stor portion.

Lasagne med nötfärs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 120 g fullkornslasagneplattor
  • 120 g mager nötfärs
  • 2 tsk olivolja
  • 2 vitlök
  • 2 lök
  • 150 g squash
  • 100 g morot
  • 100 g aubergine
  • 2 msk balsamvinäger
  • 300 krossade hackade
  • tomater
  • 2 tsk torkad malen chili
  • 2 dl färsk basilika

Sås

  • 4 tsk majsstärkelse
  • 2 dl lättmjölk
  • 20 g riven parmesanost
  • Riven muskotnöt
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • 200 gram grönsallad

Tillagning

Bryn köttet i en stor kastrull. Tillsätt sköljda hackade grönsaker och balsamvinäger, tomater och kryddor. Låt det småputtra, eventuellt med lite vatten medan du tillagar såsen.

Vispa ihop mjölk och majsstärkelse i en kastrull, och koka upp. Det ska koka i en minut och smakas av med kryddor. Blanda i osten.

Lägg lasagneplattorna i lager med sås. Ställ in lasagnen i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter tills den har fått färg på ytan