Lasagne med nötfärs

När du följer det här receptet kan du lugnt tillåta dig en extra stor portion.

30 mars 2012 av I FORM

1 person

60 g fullkornslasagneplattor
60 g mager nötfärs
1 tsk olivolja
1 vitlök
1⁄2 lök
75 g squash
50 g morot
50 g aubergine
1 msk balsamvinäger
150 krossade hackade
tomater
1⁄4 tsk torkad malen chili
1 dl färsk basilika


Sås

2 tsk majsstärkelse
1,5 dl lättmjölk
10 g riven parmesanost
Riven muskotnöt
Salt och peppar


Tillbehör

100 gram grönsallad


Tillagning

Bryn köttet i en stor kastrull. Tillsätt sköljda hackade grönsaker och balsamvinäger, tomater och kryddor. Låt det småputtra, eventuellt med lite vatten medan du tillagar såsen.

Vispa ihop mjölk och majsstärkelse i en kastrull, och koka upp. Det ska koka i en minut och smakas av med kryddor. Blanda i osten.

Lägg lasagneplattorna i lager med sås. Ställ in lasagnen i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter tills den har fått färg på ytan.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar