Skala och hacka lök och vitlök fint. Riv squash och morot grovt.
Hacka paprika och blekselleri i tärningar.
Stek löken blank i olja. Tillsätt squash, morot, selleri och paprika samt tomatpuré. Ge det ett par min.
Lägg i krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i minst 20 min.
Värm ugnen till 180 grader.
Lägg mjölk och maizena i en liten kastrull och vispa. Koka upp tills det tjocknar och smaka av med muskatnöt, salt och peppar. Bryt mozzarella i små bitar och låt det smälta i såsen.
Lägg grönsakssåsen i botten på en ugnsfast form (cirka 20 x 30 cm). Varva sedan lasagneplattor, grönsakssås och ostsås tills fyllningen är slut. Avsluta med ett lager ostsås och lägg mozzarella på toppen. Grädda i 40 min.
TIPS! Låt gärna lasag- nen stå i tio minuter efter att den kommit ut från ugnen. Då sätter den sig och blir enklare att skära i.