Mexikansk tortilla-lasagne

1 timme
599 kcal

Vardagsfavoriten kan göra på många olika sätt, hurra för det! Här kommer ännu en version till samlingen – mexikansk tortilla-lasagne, som garanterat kommer bli en ny favorit i familjen, både att laga och att äta.

Mexikansk tortilla-lasagne, recept

MEXIKANSK TORTILLA-LASAGNE – en hverdagsfavorit i nye klæder. _SE

© wichmann+bendtsen

Mexikansk tortilla-lasagne

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • röd paprika
  • ¼ squash
  • lök
  • ⅓ msk extra jungfruolja
  • 133 g nötfärs, mager
  • ⅔ fett vitlök
  • ⅓ burk svarta bönor
  • 33 g majs
  • ⅔ tsk spiskummin
  • ⅔ tsk chiliflakes
  • ⅓ tsk paprikapulver
  • ⅓ tsk oregano
  • ¼ cayennepeppar
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • ⅔ burk krossade tomater
  • 1⅓ fullkornstortillabröd
  • 33 g riven ost
  • 1 tomater

Så gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader. Hacka paprika, squash och lök fint.
  • Värm olja i en gryta och stek de hackade grönsakerna ihop med nötfärsen i 10 min, tills köttet är brynt.
  • Pressa i vitlök och tillsätt bönor, majs och kryddor. Stek i ett par minuter.
  • Tillsätt tomater och låt sjuda i 10–15 min.
  • Lägg ett tunt lager sås i en ugnsfast form, toppa med två tortillabröd, därefter ännu ett lager sås och hälften av osten. Upprepa proceduren med det sista av såsen, tortillabröd och ost.
  • Skär tomater i tunna skivor och lägg dem på lasagnen. Baka i ca 25 min.

TIPS! Låt gärna lasagnen vila i 5–10 minuter innan du serverar den, så att den får chans att sätta sig lite.


Newsletter background