14 bufféfavoriter
Ska du på knytkalas med en rätt under armen får du här 14 goda förslag till populära bufférätter. Har du bråttom får du tips på vad du kan förbereda dagen innan.
Ska du på knytkalas med en rätt under armen får du här 14 goda förslag till populära bufférätter. Har du bråttom får du tips på vad du kan förbereda dagen innan.
KNYTKALAS – Saknar du inspiration till enkla rätter på buffébordet – vi hjälper dig!
Det är inte alltid så enkelt att komma på en bra rätt att ta med sig på knytklas – särskilt inte om det är direkt efter jobbet...
Har du ont om tid kan du förstås låt andra gör jobbet åt dig. Du kan t ex ta med ett par köpepizzor eller små köttbullar från delikatessdisken. Ett gott bröd och några goda ostar kan också vara en enkel och god lösning.
Men om du har tid är det alltid gott med hemlagade rätter. För att hjälpa dig lite på traven bjuder vi på recepten på några av våra bästa bufferätter. Många av dem kan du förbereda dagen innan.
DAGEN INNAN: Gör köttbullarna och förvara i kylskåp.
PÅ DAGEN: Värm köttbullarna i ugnen innan servering, och trä dem på spett.
DAGEN INNAN: Gör allt klart, låt svalna och ställ svalt.
PÅ DAGEN: Innan servering fuktar du bröden lätt med vatten och värmen dem i ugnen i 10 min vid 175 grader.
DAGEN INNAN: Kycklingklubbor kan ätas kalla, så du kan steka dem dagen innan och förvara dem i kylen. Värmer du upp dem dagen innan riskerar de dock att bli lite torra.
PÅ DAGEN: Stek kycklingklubborna om de ska serveras ljumna. Gör salsan under tiden.
DAGEN INNAN: Gör degen till pajbotten och ställ i kylen. Förbered ev fyllningen.
PÅ DAGEN: Grädda pajbotten (gör ev klar fyllningen) och grädda pajen färdig.
DAGEN INNAN: Stek kyckling och rör ihop dressingen. Ställ båda i kylen.
PÅ DAGEN: Skär kyckling och grönsaker och blanda i en stor skål. Värm pitabröden, halvera dem ev och lägg upp i en brödkorg vid sidan av salladsskålen, så att folk kan fylla sina pitabröd själva. Servera dressingen vid sidan av.
Har du bråttom? Då kan du köpa färdiggrillad kyckling i matbutiken.
DAGEN INNAN: Gör klart dressingen och ställ i kylen.
PÅ DAGEN: Gör färdigt salladen och lägg upp.
DAGEN INNAN: Skölj och slunga ruccola och förvara i kylskåpet i en lufttät plastpåse. Hyvla parmesan i flagor och ställ i kylen.
PÅ DAGEN: Skär jordgubbar och melon, lägg upp salladen och droppa över balsamico.
Har du bråttom? Då kan du köpa färdigsköljd ruccola i matbutiken.
DAGEN INNAN: Stek kycklingen, koka matvete och ställ båda sakerna i kylskåpet. Gör brödkrutonger, låt dem svalna och förvara dem i en plastpåse. Rör ihop dressingen och ställ i kylen.
PÅ DAGEN: Skär kyckling, sallad och avokado. Blanda salladen och lägg upp på ett stort fat. Strö över krutonger, kvarna peppar över. Servera dressingen vid sidan av.
Har du bråttom? Då kan du köpa både brödkrutonger och färdigstekt kyckling på butiken.
DAGEN INNAN: Koka pasta, vänd med lite olivolja, låt svalna och förvara i fryspåsar i kylskåpet. Rör ihop dressingen och ställ i kylskåpet.
PÅ DAGEN: Blanda pasta med diverse grönsaker. Servera dressingen vid sidan av i en skål.
DAGEN INNAN: Koka bulgur, låt svala och ställ i kylskåpet. Hacka ev persilja och mynta och förvara i kylen i en lufttät behållare.
PÅ DAGEN: Skär vattenmelon och grönsaker och blanda alla ingredienser. Lägg lite extra kryddor på toppen.
DAGEN INNAN: Gör klart hummusen och förvara i kylskåpet.
PÅ DAGEN: Servera med olja, örter och paprikakrydda.
DAGEN INNAN: Gör färdigt tzatsikin och förvara i kylskåpet.
PÅ DAGEN: Lägg ev på några gurkskivor och kvarna svartpeppar på toppen.
DAGEN INNAN: Baka bröden och låt dem svalna. Förvara i kylen.
PÅ DAGEN: Värm brödet i en varm ugn, 200 grader. Skär ut i trekanter och ställ på buffébordet.
DAGEN INNAN: Baka kakan och ställ i kylskåpet.
PÅ DAGEN: Skär kakan i små bitar. Lägg upp med lite avstånd på ett stort fat, så att man lätt kan ta en bit utan att röra vid de andra.
På vår sajt och i vår app får du bl a: