Tonfiskbullar och pastasallad med persiljepesto

40 minuter
599 kcal

Vill du ha ny inspiration till enkel middag är ett av våra bästa tips det här receptet på fiskbullar av tonfisk, serverad med en god pastasallad.

Tonfiskbullar och pastasallad med persiljepesto

ÄLSKAR DU TONFISK? Så testa våra tonfiskbullar med pastasallad.

© wichmann+bendtsen

Tonfiskbullar och pastasallad med persiljepesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Tonfiskbullar:

  • 1 morötter
  • ½ röd paprika
  • ½ liten gul lök
  • ½ fett vitlök
  • 1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
  • 1 ägg
  • 1½ dl havregryn
  • ½ tsk paprika
  • ¼ tsk chilipulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Persiljepesto::

  • ½ msk parmesan
  • 1 näve bredbladig persilja
  • ¾ msk pinjenötter
  • ¼ msk citronsaft
  • ½ fett vitlök
  • 2 msk virgin olivolja

Pastasallad:

  • 60 g körsbärstomater
  • ½ paprika
  • ¼ gurka
  • 1 vårlök
  • ½ knippa rädisor
  • 137 g kokt fullkornspasta
  • ½ dl ärtor, färska eller frysta
  • 37 g mozzarellaost
  • ½ näve bredbladig persilja

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Riv morötter, paprika, lök och vitlök fint. Rör ihop med de övriga ingredienserna till fiskbullarna.
  • Forma 16 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 30 min, eller tills de är gyllene.
  • Riv parmesan och mixa med de övriga ingrediensernatill peston.
  • Skär tomater, paprika, gurka, vårlök och rädisor i önskade storlekar och blanda med kokt pasta, ärtor, grovhackad persilja och pesto.

TIPS! Får du rester av restmaten smakar det bra i matlådan dagen efter. Rester håller sig oftast 4 dagar i kylskåp.