Caesarsallad med kyckling och matvete

30 minuter
344 kcal

När bäst före-datumet andas dina matrester och inköpta råvaror i nacken är det bra med en evakueringsplan. Vi förvandlar snabbt den gamla kycklingen till återbruksguld och ger den nytt liv i en caesarsallad med kyckling och matvete. Det är matsmart, lätt som en plätt och supergott.

Tallrik med caesarsallad

FÖRVANDLA DINA RESTER – caesarsallad med rester av kyckling och matvete

© wichmann+bendtsen

Caesarsallad med kyckling och matvete

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kycklingfiléer, stekta eller kokta
  • 1 romansalladshuvuden
  • ½ avokado
  • 37 g matvete, kokt
  • 25 g parmesan
  • 2 msk dressing

Krutonger:

  • 50 g dagsgammalt bröd
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ fett vitlök
  • ½ tsk torkade örter
  • ¼ tsk havssalt

Dressing:

  • ½ fett vitlök
  • 1 msk parmesan
  • 1½ msk majonäs
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ¼ msk citronsaft
  • ½ tsk worcestershiresås
  • ½ tsk sennep
  • Salt og peppar

Så gör du

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Skär brödet till krutonger och vänd i olja, pressad vitlök, kryddor och salt.
  • Häll upp dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i 10-15 min tills de är gyllene och spröda.
  • Hack eller riv vitlök och parmesan til dressingen.
  • Rör ihop med de övriga ingredienserna. Smaka av.
  • Skär kyckling i skivor och sallad och avokado i små bitar. Blanda med matvete och krutonger. Lägg upp på 4 tallrikar. Toppa med parmesan i tunna flagor och häll 1 msk dressing på varje portion.

TIPS! Kycklingen kan ersättas av rester av bakad lax eller kokta kikärter. Rester av morot, purjolök eller blekselleri fungerar också bra i salladen. Istället för matvete kan du använda rester av kokt ris, dinkel eller liknande.