Brownies med lakrits och ätliga blommor

Skäm bort dina gäster med en fin brownie smaksatt med lakrits och ätliga blommor.

2 juli 2014 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

16 st.

200 g mörk choklad, 70 %
250 g smör
4 ägg
60 g ljust rörsocker
150 g brunt farinsocker
40 g kakao
4 msk fint lakritspulver
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping: ätbara blommor


Gör så här

  • Smält choklad och smör och låt svalna lite.
  • Vispa äggen med två sorters socker tills blandningen skummar. Blanda ihop allt.
  • Rör i kakao och lakritspulver och sedan mjöl och bakpulver.
  • Häll blandningen i en ugnsform med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm. Grädda i 160 grader i ca 45 minuter.
  • Ta ut kakan och låt svalna.
  • Skär av kanterna och skär kakan i 16 bitar.
  • Garnera med blommor.


Tips

Lite enklare!
Baka kakan dagen innan och förvara den kallt. På samma sätt kan du även göra krämer och dressingar dagen före.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar