Stekta kycklinglår med tomat-persiko-salsa

30 minuter
426 kcal

Men en tomat- och persikosalsa som tillbehör på middagsbordet garanterar vi en extra piff och fräschör. Smaklig måltid!

Stekta kycklinglår på tomat-persiko-salsa

FÅ FRÄSCHÖR PÅ MIDDAGSBORDET – med en tomat- och persikosalsa som tillbehör.

© Skovdal Nordic

Stekta kycklinglår på tomat-persiko-salsa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 8 kycklinglår
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 persikor eller nektariner
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 knippa basilika

Ev tillbehör:

  • Grovt bröd

Så gör du

  • Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Stek dem i ugnen vid 200 grader i 30 min tills de är helt genomstekta och skinnet är gyllene och sprött.
  • Tärna persikor, tomater och lök i jämna storlekar.
  • Hacka basilika grovt och blanda allt i en skål.
  • Lägg upp salsan och lägg kycklingen ovanpå.
  • Servera ev ljummet, grovt bröd till.