Inbakad korv i nyttigt bröd med plockgrönsaker

30 minuter
379 kcal

Den här goda och nyttiga inbakade korven i bröd är perfekt lunch för hela familjen – och den kan avnjutas både hemma och i farten.

Inbakad korv i nyttigt bröd och grönsaker

Inbakad korv i nyttigt bröd med plockgrönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 10 st.

  • 80 g havregryn
  • ¾ dl keso
  • ägg
  • ¼ tsk havssalt
  • 2 kycklingkorvar
  • ½ msk sesamfrön
  • 200 g grönsaker, t ex gurka, paprika och morot

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Mixa havregryn, keso, ägg och salt tills det har konsistens som en deg. Ställ i kylen i 10 min.
  • Skär korvarna i hälften.
  • Gör 10 degklumpar. Platta till varje degklump i handflatan och forma dem runt en korvbit. Lägg de inbakade korvarna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Strö över lite sesamfrön och baka i ugnen i 20 min.
  • Skär grönsakerna i stavar och servera dem till de inbakade korvarna.

TIPS! Förvaras i kylskåpet. Äter du lunch hemma är det gott att fukta brödet under vattenkranen och värma dem i ugnen i 10 minuter vid 170 grader.