Pita med kyckling och grönsaker

25 minuter
365 kcal

Pita är inte bara superenkelt, det är också supernyttigt om du fyller det med rätt saker. Du kan också byta ut pitabrödet mot kålblad för ett kalorisnålt alternativ. Här får du receptet på pita med grönsaker och kyckling. Smaklig måltid!

Händer som håller två pitabröd med grönsaker och kyckling

EN FRESTANDE FAMILJEFAVORIT Pitabröd är en enkelt och god lösning till både lunch och middag.

© wichmann+bendtsen

Pita med kyckling och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kycklingfiléer
  • 30 g gurka
  • ¼ röd paprika
  • ½ avokado
  • 25 g salladsmix
  • 2 fullkornspitabröd
  • 2 msk dressing

Dressing:

  • 1 dl cremefraiche
  • ½ msk akaciahonung
  • ½ tsk senap
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • Havsalt
  • Svartpeppar, nymalen

Vuxentvist:

  • 2 spetskålsblad

Så gör du

  • Stek kycklingfiléerna.
  • Snitta gurka, paprika och avokado fint. Skölj salladen, och skär den stekta kycklingen i passande bitar.
  • Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  • Värm pitabröden och fyll dem eller spetskålsbladen med kyckling, grönt och dressing.

VUXENTVIST: Spetskål är milt och har härligt stora blad, vilket gör att de går att använda som wraps. Perfekt för dig som vill äta mindre bröd.

TIPS! Fråga barnen om de helst vill ha pitabröd på tisdagen eller onsdagen. Medbestämmande smakar bra!