Tabbouleh med vattenmelon

20 minuter
206 kcal

Skapa magi på middagsbordet med det här goda receptet på tabbouleh! I FORMs version av mellanösternklassikern är en vacker och nyttigare variant.

Tabbouleh –

TABBOULEH MED VATTENMELON Vill du ha lite mer sötma kan du tillsätta torkade dadlar eller aprikoser.

© wichmann+bendtsen

Tabbouleh med vattenmelon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g fullkornsbulgur
  • ½ vattenmelon
  • ½ liten rödlök
  • ½ näve bredbladig persilja
  • ½ näve mynta
  • 100 g tomater
  • ½ gurka
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ citron
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen och ställ den åt sidan, så den kan svalna.
  • Skär vattenmelon i tärningar och skär lök, örter, tomat och gurka fint.
  • Häll alltihop i en skål tillsammans med avsvalnad bulgur, olja, citronsaft, salt och peppar.

TIPS! Om du vill ha en glutenfri variant kan du använda quinoa eller bovetekärnor.