Tzatziki

15 minuter
41 kcal

Tzatziki är ett perfekt tillbehör till massor av rätter. Här får du I FORMs bästa recept på den goda och enkla såsen.

Skål med tzatziki

Tzatziki

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 g

  • ¼ gurka
  • ¼ dl grekisk yoghurt, 2 %
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ msk citronsaft
  • ¼ fett vitlök

Så gör du

  • Halvera gurkorna och skrapa bort det mittersta, blöta kärnområdet med en sked. Riv den fasta delen och låt droppa av i en sil. Vrid och klem ur vätskan med händerna.
  • Blanda grekisk yoghurt, salt, peppar, citronsaft och pressad vitlök.
  • Vänd ner den rivna gurkan i blandningen och smaka av.

TIPS! Tzatziki blir bara godare av att göras ett par timmar i förväg, då kan den stå i kylskåpen och bli smakrik.