Tunnbröd med yoghurt och vitlök

20 minuter
276 kcal

En mellanösternklassiker, som är ett perfekt tillbehör till många goda rätter.

Tunnbröd

DET PERFEKTA TILLBEHÖRET – till vardagens och helgens rätter!

© wichmann+bendtsen

Tunnbröd med yoghurt och vitlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl fullkornsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • 1½ msk smör
  • ¼ tsk salt
  • ½ fett vitlök
  • ½ näve bredbladig persilja

Så gör du

  • Rör ihop mjöl och bakpulver. Rör i yoghurten, lite i taget, och knåda tills du har en jämn deg.
  • Dela i 4 delar och kavla ut dem till tunna tunnbröd.
  • Smält smöret och rör ihop det med pressad vitlök och finhackad persilja.
  • Pensla tunnbröden med smöret och stek dem i pannan på mediumvärme i ca 2 min på varje sida.

TIPS! Tunnbröden kan frysas ner och användas senare, t ex i matlådan.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background