Tunnbröd med yoghurt och vitlök

20 minuter
276 kcal

En mellanösternklassiker, som är ett perfekt tillbehör till många goda rätter.

Tunnbröd

DET PERFEKTA TILLBEHÖRET – till vardagens och helgens rätter!

© wichmann+bendtsen

Tunnbröd med yoghurt och vitlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl fullkornsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • 1½ msk smör
  • ¼ tsk salt
  • ½ fett vitlök
  • ½ näve bredbladig persilja

Så gör du

  • Rör ihop mjöl och bakpulver. Rör i yoghurten, lite i taget, och knåda tills du har en jämn deg.
  • Dela i 4 delar och kavla ut dem till tunna tunnbröd.
  • Smält smöret och rör ihop det med pressad vitlök och finhackad persilja.
  • Pensla tunnbröden med smöret och stek dem i pannan på mediumvärme i ca 2 min på varje sida.

LÄS OCKSÅ: Vad är vitlök bra för?

TIPS! Tunnbröden kan frysas ner och användas senare, t ex i matlådan.