Nyttiga recept Middag Tunnbröd m... Tunnbröd med yoghurt och vitlök 20 minuter 276 kcal En mellanösternklassiker, som är ett perfekt tillbehör till många goda rätter. Av Signe Moesby Leth 21 december 2021 DET PERFEKTA TILLBEHÖRET – till vardagens och helgens rätter! © wichmann+bendtsen Tunnbröd med yoghurt och vitlök Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st. 1 dl vetemjöl ½ dl fullkornsmjöl 1 tsk bakpulver 1 dl grekisk yoghurt, 2 % 1½ msk smör ¼ tsk salt ½ fett vitlök ½ näve bredbladig persilja Så gör du Rör ihop mjöl och bakpulver. Rör i yoghurten, lite i taget, och knåda tills du har en jämn deg. Dela i 4 delar och kavla ut dem till tunna tunnbröd. Smält smöret och rör ihop det med pressad vitlök och finhackad persilja. Pensla tunnbröden med smöret och stek dem i pannan på mediumvärme i ca 2 min på varje sida. LÄS OCKSÅ: Vad är vitlök bra för? TIPS! Tunnbröden kan frysas ner och användas senare, t ex i matlådan. Vitlök