Sommerens godaste recept.

Tomat-flädertarte

Denna tomat-tartare med fläderblommor, spenat och feta är perfekt till långa sommarkvällar.

17 juni 2015 av Michelle Kristensen

Tomat-flädertarte

6 personer
Deg

2 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk fiberHUSK
1 ägg
4 msk vatten
Havssalt

Fyllning

½ lök
1 tsk oregano
½ tsk chili
½ tsk muskotnöt
30 g fetaost
2 nävar spenatblad
1 tsk olja till stekpannan
4 ägg
1 dl keso
1 dl fläderblommor

Topping

4 tomater


Gör så här

  • Blanda ihop degen, låt den stå i 10 minuter och pressa ut den i en tarteform.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda i 10 minuter i 175 grader varmluft.
  • Skiva löken och stek den i en panna med fetaost och spenat i 5 minuter.
  • Lägg fyllningen på tartebotten, vispa ihop ägg, keso och fläderblommor och häll detta över.
  • Skiva tomaterna tunt och lägg ovanpå.
  • Grädda i 45 minuter i 175 grader varmluft.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar