Tomat-flädertarte

1,5 timme
301 kcal

Denna tomat-tartare med fläderblommor, spenat och feta är perfekt till långa sommarkvällar.

Sommerens godaste recept.

Tomat-flädertarte

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Deg

  • ½ dl havregryn
  • ½ dl mandelmjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ tsk fiberHUSK
  • ägg
  • 1⅓ msk vatten
  • Havssalt

Fyllning

  • ¼ lök
  • ⅓ tsk oregano
  • ¼ tsk chili
  • ¼ tsk muskotnöt
  • 10 g fetaost
  • ½ näve spenatblad
  • ⅓ tsk olja till stekpannan
  • 1⅓ ägg
  • ⅓ dl keso
  • ⅓ dl fläderblommor

Topping

  • 1⅓ tomater

Gör så här

  • Blanda ihop degen, låt den stå i 10 minuter och pressa ut den i en tarteform.

  • Nagga botten med en gaffel och grädda i 10 minuter i 175 grader varmluft.

  • Skiva löken och stek den i en panna med fetaost och spenat i 5 minuter.

  • Lägg fyllningen på tartebotten, vispa ihop ägg, keso och fläderblommor och häll detta över.

  • Skiva tomaterna tunt och lägg ovanpå.

  • Grädda i 45 minuter i 175 grader varmluft.