Nyttiga recept Middag Tomat-fläd... Tomat-flädertarte 1,5 timme 301 kcal Denna tomat-tartare med fläderblommor, spenat och feta är perfekt till långa sommarkvällar. Av Michelle Kristensen 16 juni 2015 Sommerens godaste recept. Tomat-flädertarte Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Deg ½ dl havregryn ½ dl mandelmjöl ¼ tsk bakpulver ½ tsk fiberHUSK ⅓ ägg 1⅓ msk vatten Havssalt Fyllning ¼ lök ⅓ tsk oregano ¼ tsk chili ¼ tsk muskotnöt 10 g fetaost ½ näve spenatblad ⅓ tsk olja till stekpannan 1⅓ ägg ⅓ dl keso ⅓ dl fläderblommor Topping 1⅓ tomater Gör så här Blanda ihop degen, låt den stå i 10 minuter och pressa ut den i en tarteform. Nagga botten med en gaffel och grädda i 10 minuter i 175 grader varmluft. Skiva löken och stek den i en panna med fetaost och spenat i 5 minuter. Lägg fyllningen på tartebotten, vispa ihop ägg, keso och fläderblommor och häll detta över. Skiva tomaterna tunt och lägg ovanpå. Grädda i 45 minuter i 175 grader varmluft. Läs också: Goda och nyttiga pajrecept