Tomat-flädertarte

1,5 timme
301 kcal

Denna tomat-tartare med fläderblommor, spenat och feta är perfekt till långa sommarkvällar.

Sommerens godaste recept.

Tomat-flädertarte

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Deg

  • ½ dl havregryn
  • ½ dl mandelmjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ tsk fiberHUSK
  • ägg
  • 1⅓ msk vatten
  • Havssalt

Fyllning

  • ¼ lök
  • ⅓ tsk oregano
  • ¼ tsk chili
  • ¼ tsk muskotnöt
  • 10 g fetaost
  • ½ näve spenatblad
  • ⅓ tsk olja till stekpannan
  • 1⅓ ägg
  • ⅓ dl keso
  • ⅓ dl fläderblommor

Topping

  • 1⅓ tomater

Gör så här

  • Blanda ihop degen, låt den stå i 10 minuter och pressa ut den i en tarteform.

  • Nagga botten med en gaffel och grädda i 10 minuter i 175 grader varmluft.

  • Skiva löken och stek den i en panna med fetaost och spenat i 5 minuter.

  • Lägg fyllningen på tartebotten, vispa ihop ägg, keso och fläderblommor och häll detta över.

  • Skiva tomaterna tunt och lägg ovanpå.

  • Grädda i 45 minuter i 175 grader varmluft.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background