Läs också

Lågkaloripizza

Krispigt nyttig pizza

Är du tokig i pizza kan du få massor av hälsopoäng genom att uppgradera din köpepizza till en läcker hemlagad variant.

27 april 2011 av I FORM

Här får du recept på grunddeg och en smaskig tomatsås. Resten av innehållet kommer i olika recept längst ner på sidan.

Grunddeg - 4 personer

25 g jäst
2,5 dl rumstempererat vatten
400 g mjöl: 150 g italienskt durumvetemjöl och 250 g fullkornsvetemjöl: graham, kamut, emmer eller dinkel
1 tsk fint havssalt


Tillagning

  • Smula jästen i 0,5 dl av vattnet och rör tills jästen har löst sig.
  • Blanda i 2 msk durumvetemjöl.
  • Ställ det att jäsa under en kökshandduk i en timma.
  • Blanda degen med resten av vattnet och resten av mjölet, som saltet är nedblandat i. Knåda noga, antingen i en matberedare eller med handkraft tills du har en blank och smidig deg.
  • Dela degen i 2 avlånga, 4 stora runda eller 8 små runda, tunna bottnar.

Tomatsås - 4 personer

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk extra jungfruolja
1 burk tomater
100 g semitorkade tomater
Havssalt och nymalen svartpeppar


Tillagning

  • Hacka lök och mjuka upp den i olja tills den är blank och mjuk.
  • Tillsätt burktomaterna och ½ tsk salt.
  • Låt såsen puttra 5 minuter. Tillsätt de semitorkade tomaterna och mixa såsen och smaka av med salt och peppar.
  • Du kan också köpa utmärkta, färdiga tomatsåser till pizza på burk.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar