Fullkornspizza med kyckling och mango

1 Minute
302 kcal

Njut av en läcker fullkornspizza med kyckling och färsk mango.

Fullkornspizza med kyckling och mango

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten

  • ¼ Paket jäst
  • ⅔ dl ljummet vatten
  • ⅔ dl rågmjöl
  • ½ dl fullkornsvetemjöl
  • ¼ tsk salt
  • ½ msk olivolja

Sås

  • ¼ burk hela tomater
  • ¼ burk tomatpuré
  • ¼ tsk torkad oregano
  • ¼ tsk torkad basilika
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk nymalen peppar

Fyllning

  • 88 g kycklingfärs
  • 22 g tinad spenat (pressa ut vattnet)
  • ¼ ägg
  • ½ fett vitlök
  • ¼ tsk finhackad chili
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk olivolja till stekning
  • ¼ polkagrisrödbeta
  • 2⅔ gröna oliver
  • ¼ färsk vårlök
  • ¼ mango
  • ¼ Paket mozzarella
  • Färsk basilika

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienserna till botten.

  • Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig.

  • Låt degen vila i 20 min på en ljummen plats.

  • Baka därefter ut degen på en bakplåt.

  • Rör ihop kycklingfärs, spenat, vitlök, chili, ägg, salt och peppar, forma små köttbullar, och stek dem på pannan.

  • Skär rödbeta, vårlök, mango och mozzarella i önskat format.

  • Rör ihop såsen, och lägg den på pizzan med kycklingbullar, vårlök och rödbeta.

  • Grädda den i ca 20 min på 175 grader varmluft.

  • När pizzan är klar, läggs de sista ingredienserna på, och så är den klar för servering.


Newsletter background