Fullkornspizza med kyckling och mango

Njut av en läcker fullkornspizza med kyckling och färsk mango.

8 juli 2013 av Michelle Kristensen

9 personer

Botten

em½ paket jäst
3½ dl ljummet vatten
3½ dl rågmjöl
2²⁄3 dl fullkornsvetemjöl
¼ tsk salt
2 msk olivolja/em

strongSås/strong
em½ burk hela tomater
½ burk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
¼ tsk havssalt
¼ tsk nymalen peppar/em

strongFyllning/strong
em400 g kycklingfärs
100 g tinad spenat (pressa ut vattnet)
1 ägg
2 vitlöksklyftor
¼ tsk fi nhackad chili
¼ tsk salt
¼ tsk peppar
1 tsk olivolja till stekning
1 polkagrisrödbeta
12 gröna oliver
1 färsk vårlök
½ mango
1 paket mozzarella
Färsk basilika/em

ul
liBlanda ihop alla ingredienserna till botten. Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig. Låt degen vila i 20 min på en ljummen plats. Baka därefter ut degen på en bakplåt./li
liRör ihop kycklingfärs, spenat, vitlök, chili, ägg, salt och peppar, forma små köttbullar, och stek dem på pannan./li
liSkär rödbeta, vårlök, mango och mozzarella i önskat format./li
liRör ihop såsen, och lägg den på pizzan med kycklingbullar, vårlök och rödbeta. Grädda den i ca 20 min på 175 grader varmluft./li
liNär pizzan är klar, läggs de sista ingredienserna på, och så är den klar för servering./li

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar