Nyttiga recept Middag Fullkornsp... Fullkornspizza med kyckling och mango 1 Minute 302 kcal Njut av en läcker fullkornspizza med kyckling och färsk mango. Av Michelle Kristensen 7 juli 2013 Fullkornspizza med kyckling och mango Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Botten ¼ Paket jäst ½ dl ljummet vatten ½ dl rågmjöl ½ dl fullkornsvetemjöl ¼ tsk salt ½ msk olivolja Sås ¼ burk hela tomater ¼ burk tomatpuré ¼ tsk torkad oregano ¼ tsk torkad basilika ¼ tsk havssalt ¼ tsk nymalen peppar Fyllning 88 g kycklingfärs 22 g tinad spenat (pressa ut vattnet) ¼ ägg ½ fett vitlök ¼ tsk finhackad chili ¼ tsk salt ¼ tsk peppar ¼ tsk olivolja till stekning ¼ polkagrisrödbeta 2½ gröna oliver ¼ färsk vårlök ¼ mango ¼ Paket mozzarella Färsk basilika Så gör du Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig. Låt degen vila i 20 min på en ljummen plats. Baka därefter ut degen på en bakplåt. Rör ihop kycklingfärs, spenat, vitlök, chili, ägg, salt och peppar, forma små köttbullar, och stek dem på pannan. Skär rödbeta, vårlök, mango och mozzarella i önskat format. Rör ihop såsen, och lägg den på pizzan med kycklingbullar, vårlök och rödbeta. Grädda den i ca 20 min på 175 grader varmluft. När pizzan är klar, läggs de sista ingredienserna på, och så är den klar för servering. PizzaLow carb