Fullkornspizza med kyckling och mango

Njut av en läcker fullkornspizza med kyckling och färsk mango.

8 juli 2013 av Michelle Kristensen

9 personer

Botten

½ paket jäst
3½ dl ljummet vatten
3½ dl rågmjöl
2²⁄3 dl fullkornsvetemjöl
¼ tsk salt
2 msk olivolja

Sås
½ burk hela tomater
½ burk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
¼ tsk havssalt
¼ tsk nymalen peppar

Fyllning
400 g kycklingfärs
100 g tinad spenat (pressa ut vattnet)
1 ägg
2 vitlöksklyftor
¼ tsk fi nhackad chili
¼ tsk salt
¼ tsk peppar
1 tsk olivolja till stekning
1 polkagrisrödbeta
12 gröna oliver
1 färsk vårlök
½ mango
1 paket mozzarella
Färsk basilika

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienserna till botten. 
  • Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig. 
  • Låt degen vila i 20 min på en ljummen plats. 
  • Baka därefter ut degen på en bakplåt.
  • Rör ihop kycklingfärs, spenat, vitlök, chili, ägg, salt och peppar, forma små köttbullar, och stek dem på pannan.
  • Skär rödbeta, vårlök, mango och mozzarella i önskat format.
  • Rör ihop såsen, och lägg den på pizzan med kycklingbullar, vårlök och rödbeta. 
  • Grädda den i ca 20 min på 175 grader varmluft.
  • När pizzan är klar, läggs de sista ingredienserna på, och så är den klar för servering.


Salt – vad är det och vad gör det med kroppen?

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar