Fullkornspizza med kyckling och mango

Njut av en läcker fullkornspizza med kyckling och färsk mango.

Fullkornspizza med kyckling och mango

9 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Tid totalt: 1 minut

INGREDIENSER

Botten

½ paket jäst

3½ dl ljummet vatten

3½ dl rågmjöl

2²⁄3 dl fullkornsvetemjöl

¼ tsk salt

2 msk olivolja

Sås

½ burk hela tomater

½ burk tomatpuré

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad basilika

¼ tsk havssalt

¼ tsk nymalen peppar

Fyllning

400 g kycklingfärs

100 g tinad spenat (pressa ut vattnet)

1 ägg

2 fett vitlök

¼ tsk finhackad chili

¼ tsk salt

¼ tsk peppar

1 tsk olivolja till stekning

1 polkagrisrödbeta

12 gröna oliver

1 färsk vårlök

½ mango

1 paket mozzarella

Färsk basilika

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienserna till botten.
  • Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig.
  • Låt degen vila i 20 min på en ljummen plats.
  • Baka därefter ut degen på en bakplåt.
  • Rör ihop kycklingfärs, spenat, vitlök, chili, ägg, salt och peppar, forma små köttbullar, och stek dem på pannan.
  • Skär rödbeta, vårlök, mango och mozzarella i önskat format.
  • Rör ihop såsen, och lägg den på pizzan med kycklingbullar, vårlök och rödbeta.
  • Grädda den i ca 20 min på 175 grader varmluft.
  • När pizzan är klar, läggs de sista ingredienserna på, och så är den klar för servering.

näringsinnehåll per person

Energi: 302 kcal

Protein: 18,2 g

Fett: 10,8 g

Kolhydrat: 32,4 g

Kostfiber: 6,1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar