Pizza med potatis och getost

75 minuter
581 kcal

Testa den här läckra vita pizzan med potatis, rosmarin och getost.

Pizza med potatis och getost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ portion pizzadeg
  • 4 småpotatisar
  • 1 msk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • ½ bunt rosmarin
  • 50 g getost
  • ½ schalottenlök

Tillagning

  • Dela degen i 4 eller 2 delar - Se grundrecept

  • Kavla ut dem till avlånga, tunna bottnar.

  • Snitta löken i fina skivor och skiva därefter potatisarna fint med ett snittjärn.

  • Vänd dem i olja som är lätt saltad och pepprad.

  • Lägg först ett fint lager lökskivor på pizzabottnen och sedan ett lager potatisskivor.

  • Pensla kanterna med resterande olja.

  • Fördela kvistar av rosmarin på pizzorna – du kan också hacka den och strö den över.

  • Smula getosten och lägg den i skivor på pizzorna.

  • Grädda dem i 230 grader i cirka 12 minuter.

LÄS OCKSA: Så lagar du en perfekt nyttig pizza