Pizza med potatis och getost

75 minuter
581 kcal

Testa den här läckra vita pizzan med potatis, rosmarin och getost.

Pizza med potatis och getost

Pizza med potatis och getost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ portion pizzadeg
  • 4 småpotatisar
  • 1 msk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • ½ bunt rosmarin
  • 50 g getost
  • ½ schalottenlök

Tillagning

Se grundrecept

  • Dela degen i 4 eller 2 delar -
  • Kavla ut dem till avlånga, tunna bottnar.
  • Snitta löken i fina skivor och skiva därefter potatisarna fint med ett snittjärn.
  • Vänd dem i olja som är lätt saltad och pepprad.
  • Lägg först ett fint lager lökskivor på pizzabottnen och sedan ett lager potatisskivor.
  • Pensla kanterna med resterande olja.
  • Fördela kvistar av rosmarin på pizzorna – du kan också hacka den och strö den över.
  • Smula getosten och lägg den i skivor på pizzorna.
  • Grädda dem i 230 grader i cirka 12 minuter.

LÄS OCKSA: Så lagar du en perfekt nyttig pizza