Läs också

Lågkaloripizza

Pizza med potatis och getost

Testa den här läckra vita pizzan med potatis, rosmarin och getost.

27 april 2011 av I FORM

4 personer

1 portion pizzadeg - Se grundrecept

1 schalottenlök
8 småpotatisar
2 msk extra jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 bunt rosmarin
100 g getost

Tillagning

  • Dela degen i 4 eller 2 delar.
  • Kavla ut dem till avlånga, tunna bottnar.
  • Snitta löken i fina skivor och skiva därefter potatisarna fint med ett snittjärn.
  • Vänd dem i olja som är lätt saltad och pepprad.
  • Lägg först ett fint lager lökskivor på pizzabottnen och sedan ett lager potatisskivor.
  • Pensla kanterna med resterande olja.
  • Fördela kvistar av rosmarin på pizzorna – du kan också hacka den och strö den över.
  • Smula getosten och lägg den i skivor på pizzorna.
  • Grädda dem i 230 grader i cirka 12 minuter.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar