Läs också

Lågkaloripizza

Pizza med potatis och getost

Testa den här läckra vita pizzan med potatis, rosmarin och getost.

27 april 2011 av I FORM-redaktionen

Pizza med potatis och getost

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 12 minuter

Tid totalt: 75 minuter - Jästtid: 30 minuter

INGREDIENSER

1 portion pizzadeg

8 småpotatisar

2 msk extra jungfruolivolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

1 bunt rosmarin

100 g getost

1 schalottenlök

Tillagning

  • Dela degen i 4 eller 2 delar - Se grundrecept
  • Kavla ut dem till avlånga, tunna bottnar.
  • Snitta löken i fina skivor och skiva därefter potatisarna fint med ett snittjärn.
  • Vänd dem i olja som är lätt saltad och pepprad.
  • Lägg först ett fint lager lökskivor på pizzabottnen och sedan ett lager potatisskivor.
  • Pensla kanterna med resterande olja.
  • Fördela kvistar av rosmarin på pizzorna – du kan också hacka den och strö den över.
  • Smula getosten och lägg den i skivor på pizzorna.
  • Grädda dem i 230 grader i cirka 12 minuter.

LÄS OCKSA: Så lagar du en perfekt nyttig pizza

näringsinnehåll per person

Energi: 581 kcal

Protein: 22,9 g

Fett: 17,6 g

Kolhydrat: 87,5 g

Kostfiber: 9,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar